[SARAJEVO] Upoznajte čari grada na Miljacki! 3 dana i 2 noćenja s uključenim doručkom u šarmantanom hotelu Hayat Hills*** za samo 385 kn za dvoje! Kupon se može iskoristiti do 24.12.18.!

12 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hayat Hills 3* je šarmantan hotel smješten u starom dijelu Sarajeva, samo 2 km od jednog od najljepših dijelova Sarajeva - Baščaršije u kojem se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tradicionalni i moderni restorani!

Hayat Hills je novootvoreni hotel sa tri zvjezdice koji pripada lancu hotela Hayat Sarajevo. Nalazi se u Starom gradu, izdvojen od gradske vreve okružen poznatim izletistima, a opet udaljen samo 2 km od Baščaršije. 

U neposrednoj blizini objekta nalazi se gradska znamenitost Bijela tabija koja pruža nevjerovatan pogled na cijeli grad, kao i Zmajevac sa kojeg možete uživati u svjetlima grada. Pogled iz hotela usmjeren je ka olimpijskoj planini Trebević, a ljepotica Jahorina udaljena je 25 km.

Baščaršija je stara sarajevska "čaršija" te povijesni i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.

Riječ Baščaršija potiče od riječi "baš", koja znači "glavna" na turskom, tako da Baščaršija znači "glavna ulica". Zbog velikog požara u 19. stoljeću, današnja Baščaršija je dvostruko manja nego što je nekad bila. Baščaršija se nalazi na sjevernoj obali rijeke Miljacke, u općini Stari Grad Sarajevo.

Na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih povijesnih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.