Advent uz Travel Point i jednodnevni aranžman Austrijska jezera 15.12.2018. uz prijevoz autobusom iz Zagreba, voditelja putovanja, divne pejzaže, očuvanu prirodu...259kn/osobi!

12 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Garantirani polazak autobusa u 04:15 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506)! Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin: 15.12.2018.!


ADVENT AUSTRIJSKA JEZERA

Polazak: 15.12.2018.

Program putovanja:

1. dan  ZAGREB - AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB 

Polazak autobusa u 04:15 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema HALLSTATU – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mjestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejzaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i povijesne znamenitosti: Župna crkva uznesenja, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. stoljeća, Hallstatt muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svijetu umjetničkih dijela halštatske kulture. Nastavljamo do ST. GILGENA gdje se nalazi kuća Mozartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu Sv.Egidija, gradsku vijećnicu i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolače.


Nastavak putovanja do jednog od najljepših austrijskih jezera WOLFGANSEE. Danas je to poznato turističko odredište zahvaljujući tradiciji slavnih hotela. Put nas prvo vodi do poznatog mjestašca po kojem je jezero i dobilo ime, Sv.Wolfgang - redovnik koji je davne 976.godine ovdje sagradio malu crkvicu, a prvo živo biće koje je u nju ušlo bio je vuk ! Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači znatiželjnike sa svih strana svijeta, a možda i najljepši Adventski sajam koji se održava upravo ovdje. Ako nam na sajmu postane prehladno, ugrijati ćemo se uz šalicu kuhanog vina u hotelu "Kod bijelog konja", mjestu radnje poznate operete koja je imala čak 600 izvedbi na Brodwayu i nekoliko filmskih verzija... 

Povratak prema mjestu polaska. Predviđeni dolazak u kasnim večernjim satima.