Uz Nikal u LIKIJU i oduševite se ljepotama: Antalija, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis! Kružno putovanje na 8 dana/7 noćenja sa polupansionom u hotelima 4*/5* uz let iz Zagreba...od 2199 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje: povratni charter let Zagreb - Antalija! Kupon vrijedi isključivo za termin polaska 01.04. ili 08.04.2019.!


LIKIJA: Antalija, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis

Likija je starovjekovna regija koja se nalazila u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj povijesti pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Osim jedinstvenih antičkih ostataka očarat će vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. Ne smijete propustiti Efez, jedinstveni lokalitet rimskog grada koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije te Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je uživala i Kleopatra, zatim atraktivnu Antaliju i još mnogo toga...

1. DAN: LET ZA ANATALIJU
Let iz Zagreba za Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.Večera i noćenje.


2. DAN: MYRA
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Večera i noćenje na području Mugle.


3.DAN: LIKIJA
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja. Večera i noćenje.


4. DAN: EFEZ
Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice. Večera i noćenje.


5. DAN: PAMUKKALE
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkalea.


6. DAN: HIERAPOLIS
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala (ulaznica i vođenje u paketu Kultura i večere). Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.


7. DAN: ANTALIJA - VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imat ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože.Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.