Nikal Vam otkriva ljepote zapadne Turske uz kružno putovanje od Istanbula do Antalije i povratni let avionom iz Ljubljane...8 dana/7 noćenja s polupansionom u hotelima 4*/5*...od 3799kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi, ovisno o izabranoj opciji: 11.04. - 18.04.2019.; 18.04. - 25.04.2019. ili 25.04. - 02.05.2019.! Cijena uključuje: povratni let Ljubljana - Istanbul i u povratku Antalija - Istanbul - Ljubljana!


ZAPADNA TURSKA - OD ISTANBULA DO ANTALIJE

TURSKA - kružno putovanje Istanbul, Bursa & Efez i puno više...


1. dan: DOLAZAK U ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije leta. Let u prijepodnevnim satima. Dolazak u zračnu luku Istanbul u ranim poslijepodnevnim satima gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje


2. dan: ISTANBUL – ČAROBNA METROPOLA 

Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju jedinu na svijetu sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je potom pretvorena u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživat ćete u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji egipatskim bazarom, poznatijim kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Večera i noćenje na području Istanbula.


3. dan: ISTANBUL – FASCINANTNA PLOVIDBA PO BOSPORU – BURSA

Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Večera i noćenje na području Burse.

4. dan: PERGAMON – KUŠADASI

Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Tamo ćete, između ostalog, vidjeti Akropolu i najstrmiji amfteatar antike kao i temelje oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kusadasiju preko Izmira. Večera i noćenje na području Kusadasija.


5. dan: EFEZ – PAMUKALE

Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu.Večera i noćenje na području Pamukkala.


6. dan: HIERAPOLIS – ANTALIJA

Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Taurskog gorja natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Večera i noćenja na području Antalije.


7. dan: ANTALIJA - VODOPAD KARPUZKALDIRAN

Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

8.dan: POVRATAK KUĆI

Doručak. Sukladno vremenu leta transfer do zračne luke u Antaliji. U ranim poslijepodnevnim satima slijedi let za Ljubljanu preko Istanbula. Dolazak u Ljubljanu u kasnim poslijepodnevnim satima.