PodržimoNaše

Probudite se uz mirise mora i bora...2 noćenja i 3 dana na Cresu za 2 osobe! Vikend ili tjedni aranžman? Izaberite i uživajte u doručku, večeri, piću i vožnji biciklom uz popuste do 56%!

83 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U gradiću Martinščica na otoku Cresu, očekuje Vas smještaj u hotelu Zlatni Lav! Smještaj za dvije osobe na jednom od najljepših kvarnerskih otoka omogućujemo Vam uz 56% popusta za tjedne aranžmane, te vikend aranžmane uz 51% popusta!

Hotel je smješten u blizini prelijepih šljunčanih plaža, okupanih kristalno čistim morem, stvorenih za opuštanje. Sezona kupanja traje od svibnja do listopada.

Otok Cres je najveći jadranski otok (jednake površine kao i Krk), a nalazi se na sjevernom dijelu Kvarnerskog zaljeva.

Sa susjednim otokom Lošinjem povezuje ga pokretni most u Osoru. Otok je brdovit ali obiluje predivnim uvalama i šljunkovitim plažama. Poznat je po zaštićenoj vrsti ptica Bjeloglavi Sup.

Martinšćica se zahvaljujući prekrasnom zaljevu u kojem je smještena i zamamnim plažama koje je okružuju, odnedavna otvorila i organiziranom turizmu. Naselje duguje svoje ime srednjovjekovnoj crkvici Sv. Martina, smještenoj pokraj samostana glagoljaša, franjevaca i trećoredaca te crkve Sv. Jurja.

Okolica hotela ZLATNI LAV nudi brojne mogućnosti za uživanje u prirodi za sve uzraste. Idealna klima i osebujna priroda pružaju kvalitetan, aktivan i raznovrstan odmor.

Od organiziranih aktivnostima u kojima možete uživati izdvajamo:

posjet špilji PLAVE GROTE sa veličanstvenom igrom svjetla i mora
posjet staništu bjeloglavih supova
vožnja biciklom
pješačenje
izleti brodom
ribolov
ronjenje (ronilački centar nalazi se u Martinščici)
razne sportske aktivnosti

Uz rekreaciju biciklima koji su uključeni u ovu ponudu, možete posjetiti mnoge znamenitosti poput:

Creski muzej - smješten je u palači “Arsan” - kući u kojoj je rođen renesansni filozof i pisac Frane Petrić (1521. - 1567.). Nudi veliku zbirku amfora iz 2. i 3. stoljeća prije Krista te zbirku kamenih spomenika u prizemlju.
Muzej u Osoru - smješten je u nekadašnjoj gradskoj vijećnici. Posjeduje zbirku kamenih spomenika iz rimskog, starokršćanskog i srednjovjekovnog doba.
Vransko jezero - jedno od najdubljih jezera istočne Europe, sa najdubljom točkom koja iznosi 76 metara. Mit i legenda o Vranskom jezeru govore da postoji dvorac ispod jezera.
Glagoljski lapidarij u Valunu - posjeduje antologiju kopija glagoljskih natpisa iz Hrvatske, iz 11. i 12. stoljeća, te spomenike iz novijeg doba. Original Valunske ploče nalazi se u valunskoj župnoj crkvi.
Crkva sv. Marije Sniježne - najznamenitija crkva na Cresu. Sagrađena je u 16. stoljeću a pokraj nje nalazi se zvonik koji potječe iz 18. stoljeća.
Eko centar “Caput Insulae” Beli - daje izvrsnu sliku otočnih neobičnih ptica i biljnog svijeta. To je rezervat euroazijskih bjeloglavih supova, autohtonih ptica sa rasponom krila većim od devet stopa koja ima svoja gnijezda na najvišim otočnim stijenama.