Čarobno adventsko izdanje kraljice Dunava! Doživite sjaj Budimpešte na 3 dana/2 noćenja s doručkom uz prijevoz autobusom iz Zagreba uz licenciranog pratitelja...za 649kn/osobi!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe na AK Zagreb (502-506) u 04.45h - garantiran polazak! Posjetite adventski sajam, poznate vinske podrume, uživajte u mađarskoj gastronomiji i degustirajte neodoljivi marcipan! Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin putovanja od 14.12. do 16.12.2018.!


POLAZAK: 14.12.-16.12.2018.         

Upoznajte čarobnu Budimpeštu, Kraljicu Dunava i posjetite adventski sajam... Obiđite slikovite gradiće na obali jezera Balaton, posjetite poznate vinske podrume, uživajte u mađarskoj gastronomiji i degustirajte neodoljivi marcipan!


1. DAN: ZAGREB - KESZTHELY - SZIGLIGET - BUDIMPEŠTA (14.12.)

Okupljanje grupe na AK Zagreb (502-506) u 04.45h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem grupe, polazak prema MAĐARSKOJ. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.  Dolazak u KESZTHELY, grad smješten na obali JEZERA BALATON. Grad je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Mađarskoj, posebno popularan među domaćom populacijom upravo zbog svog položaja na Balatonu, ali i zbog mnogih kulturnih i povijesnih atrakcija od kojih se posebno ističe veliki DVORAC FESTETIC, za čiju je igradnju zaslužna ugledna obitelje Festetic hrvatskih korijena. Po dolasku, odlazak u razgled dvorca, u pratnji vodiča. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i vožnja autobusom uz obalu jezera Balaton do SZIGLIGETA, gdje ćemo posjetiti vinski podrum Esterhazy Pince (prijava u agenciji, doplata na licu mjesta). Degustacija četiri vrste vina uz prezentaciju i mogućnost kupovine vina. Nakon obilaska podruma, okupljanje grupe i odlazak prema BUDIMPEŠTI. Dolazak u hotel. Mogućnost odlaska u panoramsku vožnju brodom po Dunavu uz čašu pjenušca (min 20 prijavljenih putnika). Noćenje.


2. DAN: BUDIMPEŠTA (15.12.)

Doručak. Odlazak u razgled grada, u pratnji vodiča, autobusom i pješice. Otići ćemo na BUDIM gdje se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji ali i najljepši je LANČANI MOST preko kojeg se spuštamo u PEŠTU odnosno na peštansku stranu do najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade PARLAMENTA s oko 700 prozora - BAZILIKE SV. STJEPANA - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA - AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM - gradski park tj. Varosliget... Odlazak do najviše točke Budimpešte - brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi CITADELA, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na BUDIM, PEŠTU i DUNAV ... Slobodno vrijeme za uživanje na glavnom trgu VÖRÖSMARTY. Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u adventskom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.


3. DAN: BUDIMPEŠTA - SZENTENDRE - ZAGREB (16.12.)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema 20 km udaljenom baroknom gradiću SZENTENDRE, koji je sa svojim šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima zasigurno najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Početkom 20. stoljeća donešena je odluka da bude proglašen "GRADOM UMJETNOSTI". Tad su brojne stare kuće otkupljene i umjetnici sui h počeli koristiti za svoje potrebe, tako da je danas ovaj grad najgušća naseobina umjetnika u Mađarskoj. Brojni u njemu žive ili imaju atelje, a trenutačno je 150 najpoznatijih mađarskih likovnih umjetnika naseljeno upravo na ovom području. Po dolasku kraći razgled i slobodno vrijeme za kavu I kupnju suvenira. Prepuni dojmova, okupiti ćemo se i lagano oprostiti od Mađarske i krenuti prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, očekivani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.