Božićni ugođaj Beča nedjeljom! Jednodnevni izlet u Beč isključivo nedjeljom 08.12., 15.12. ili 22.12.2013. s polaskom iz Zagreba za samo 189 kuna!

315 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite s nama nezaboravan dan i osjetite ugođaj adventskog Beča uz šalicu kuhanog vina! Grad Beč posebno je lijep za vrijeme adventa, kada vrvi božićnim sajmovima od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt!

Ponuda uključuje: prijevoz modernim i visokoturističkim autobusom Molnar Travel d.o.o. do Beča i povratak u Zagreb, za jednu osobu, pratitelj, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Polazak 08.12.13. ili 22.12.13. u 04 h ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz povremena stajanja.

Dolazak u Beč u ranim jutarnjim satima u centar grada na Marien-Theresien Platz, slobodno vrijeme za osobne programe i posjet Božićnom sajmu.

Većina dućana ne radi nedjeljom, pa slobodno vrijeme možete iskoristiti za uživanje u brojnim muzejima.

Povratak iz Beča s Marien-Theresien Platz-a u 18 h, dolazak u Zagreb ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u kasnim večernjim satima.

Većina dućana ne radi nedjeljom, pa slobodno vrijeme možete iskoristiti za uživanje u brojnim muzejima.

Beč, glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja.

Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk). Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda). 

Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. 

U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße - najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring - ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste.

Većina bečkih znamenitosti može se posjetiti tijekom cijele godine kao npr. dvorci Schönbrunn, Hofburg i Belvedere ili poznati muzejski kompleks MuseumsQuartier.

Veliki broj posjetitelja u Beč dolazi u mjesecu prosincu kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi na otvorenomm (Weihnachtsmarkt) od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt koji se pred Gradskom vijećnicom održava od 1975. godine.