Adventska nedjelja u Mađarskoj! Jednodnevni izlet u Pečuh - omiljeno mjesto za shopping i Siget - grad u kojem je poginuo hrvatski velikan N. Zrinski s uključenim prijevozom iz Zagreba za 133 kune!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite Pečuh, shoppingholičarski raj i legendarni Siget, mjesto gdje poginuo hrvatski velikan Nikola Šubić Zrinski za samo 133 kune 22.12.2013.!

Ponuda uključuje:

prijevoz modernim i visokoturističkim autobusom Molnar Travel d.o.o. do Pečuha i Sigeta i povratak u Zagreb, za jednu osobu,
pratitelj, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.


PLAN PUTA:

Polazak 22.12. u 06 h ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
Vožnja u smjeru Virovitice, graničnog prijelaza Terezino polje, te dalje do Pečuha uz povremena stajanja.

Dolazak u Pečuh i razgled grada - katedrala, župna crkva, džamija, kazalište.Slobodno vrijeme za samostalni razgled grada, shopping ili ručak.

Uživanje u predbožićnom ugođaju do 14 h, kad je predviđen polazak prema Sigetu.
Posjet sigetskoj utvrdi pred kojom je poginuo Nikola Šubić Zrinski.

Nakon razgleda utvrde polazak prema Zagrebu.

Dolazak u Zagreb ispred koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u večernjim satima.


GRAD PEČUH

Pečuh je jedan od najstarijih gradova u Mađarskoj s naseobinama iz prapovijesti.
Nalazi na obronku planine Mečeka, u blizini granice s Hrvatskom. 


Oduvijek je bio multikulturalni grad. Ovaj prekrasni grad svakako vrijedi posjetiti te iskoristiti pogodnosti za super povoljan shopping :) Naime, Pečuh je poznat kao pravi raj za shopping!


GRAD SIGET

je gradić u južnoj Mađarskoj kojega svi poznajemo po poznatoj bitci u kojoj je poginuo veliki hrvatski velikan Nikola Šubić Zrinski. Bitka kod Sigeta se vodila između 6.  i 8. rujna 1566. godine. Vođena je između habsburških snaga pod vođstvom hrvatskog bana Nikole Šubića Zrinskog i osmanlijskih snaga pod vođstvom sultana Sulejmana I. Završila je porazom branitelja Sigeta, no turska pobjeda je bila pirova - oslabljeni, odustali su od planiranog pohoda na Beč.Malena utvrda Siget bila je ključna zapreka turskom nadiranju prema srcu tadašnje Evrope, prema gradu Beču, ali i glavni oslonac odbrane koja je štitila srce Hrvatske od obuhvata sa sjevera i od udarca u lijevi bok i leđa Hrvatskoj banskoj vojsci koja se grčevito branila. Aranžman ne uključuje ulaznice za Sigetsku utvrdu (cca 800 forinti za odrasle i 500 forinti za djecu.