Romantični ugođaj adventa u Salzburgu i na jezerima! 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu-pansionu 3* na području Salzkammerguta uz prijevoz autobusom iz Zagreba... za 690 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Advent u Salzburgu i čarolija na austrijskim jezerima: Salzburg - St. Wolfgang - St. Gilgen - Halstatt. Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Termin polaska: od 08.12. do 09.12.2018.

PROGRAM PUTA

1. dan ZAGREB - SALZBURG - BAD ISCHL - HOTEL

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju prema Salzburgu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u SALZBURG razgled povijesne jezgre uz pratnju lokalnog vodiča: katedrala - ulice Juden i Getreidegasse - Mozartplatz - barokne fontane - Residenz - Mozartova rodna kuća - Festivalska dvorana.   


Slobodno vrijeme za kupovinu Mozart kuglica, posjet nekoj od poznatih kavana ili lijepo ukrašenom božićnom sajmu koji je jedan od najstarijih u Europi  ili otići do 900. godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga, najvećeg u potpunosti održavanog zamka u Europi i zaštitnog znaka Salzburga. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta.


Posjet poznatom božićnom sajmu ispred dvorca Hellbrunn. Polazak prema aristokratskom lječilištu, mjestu BAD ISCHL ljetne rezidencije Franje Josipa i carice Sissy u Carskoj vili. Ovaj krasni gradić je svoju reputaciju aristokratskog mjesta počeo graditi nakon što je habsburška princeza Sofija došla tu lIječiti svoju neplodnost u dvadesetim godinama 19.st. Nakon tretmana u roku od dvije godine rodila je sina – cara Franju Josipa I.! A Franjo Josip je barem jednom godišnje dolazio u Bad Ischl, tu je provodio svoja ljeta više od 60 godina. Ovaj ljupki gradić i danas nosi pečat tih vremena i nemoguće je ne osjetiti da su nekoć moćni Habsburgovci boravili ovdje. 


Po dolasku šetnja otmjenim gradskim središtem do jedne od najljepših i najslavnijih slastičarnica Austrije - Zauner. Slobodno vrijeme za kolač i kavu te za kupovinu i šetnju. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.


2. dan HOTEL - HALSTATT - ST. WOLFGANG - ST. GILGEN - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do područja austrijskih jezera i romantičnog HALSTATTA, jednog od najljepših mjesta na jezerima. Po dolasku razgled gradske jezgre, uskih romantičnih uličica s ribarskim kućama priljubljenim uz stijenu te župne crkve. Nastavak vožnje do živopisnog gradića ST. WOLFGANG na obali jezera Wolfgangsee koji godišnje posjećuju tisuće gostiju: šetnja do Markta i trga Kirchenplatz, moguć  posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim Pacherovim oltarom. Slobodno vrijeme za šetnju baroknim adventskim sajmom. 


Vožnja do gradića ST. GILGEN na drugoj obali jezera. Šetnja do središta ljupkog mjestašca u kojem je često boravio Mozart pored kuće njegove majke, crkve sv. Egidija, Gradske vijećnice, kuća tradicionalno obojenih fasada do jaslica i štandova adventskog sajma. 


Povratak kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.