Zadar u blagdansko vrijeme! Advent i Nova godina u Apartmanima i sobama u centru Zadra *** na 3 dana/2 noćenja ili 4 dana/3 noćenja za dvoje već od 469 kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite Zadar u blagdanskom raspoloženju! Kupon za ponudu vrijedi do 15.01.19.!

Apartmane i sobe u Zadru pogledajte OVDJE!


Događanja u Zadru pogledajte OVDJE!


 

Obavezno provjeriti raspoloživost  soba prije kupnje na mail apartmentsinzadar@gmail.com ili na mobitel   0918867564, uz KOD i ID kupona po primitku kupona.


  • Sobe se nalaze na Ulica Mihovila Pavlinovića 14; Kraljskog Dalmatina 6, u centru Zadra!

Advent u Zadru, božićne jaslice u crkvama na zadarskom Poluotoku (uključivo i jaslice u podrumu katedrale Sv. Stošije) i doček Nove na Narodnom trgu u Zadru uz Nenu Belana i Fiumense dovoljna su pozivnica da se pridružite božićno-novogodišnjoj bajci u Zadru. U novogodišnjoj noći svirat će se i na Forumu, te Trgu Petra Zoranića.


Znamenitosti i atrakcije Zadra

Zahvaljujući svojoj bogatoj baštini, Zadar predstavlja posebnu turističku destinaciju koja omogućava turistima iz cijeloga svijeta da uživaju u razgledavanju brojnih crkava i znamenitosti, jednako kao i u unikatnim turističkim atrakcijama. Većina znamenitosti nalazi se na poluotoku, poput rimskog Foruma iz 3. st., koji je u to vrijeme, predstavljao javno mjesto i tržnicu. Ostaci Foruma nalaze se danas blizu crkve sv. Donata te ujedno predstavljaju dijelove nekoliko javnih građevina iz prošlosti. Crkva sv. Donata sagrađena je u 9. st. kamenjem s rimskog Foruma, a njezina posebna značajka je kružni oblik. 


Masivna građa čini je najvećim primjerom bizantske arhitekture u Dalmaciji, a zbog svoga specifičnog akustičnog prostora omogućava održavanje brojnih glazbenih događaja poput Glazbenih večeri u sv. Donatu. Samo 100 metara dalje, nalazi se prekrasan zvonik i katedrala sv. Anastazije iz 9. st. koji su nadograđeni tijekom 12. i 13. st. u romaničkom i gotičkom stilu. Zvonik koji se nalazi odmah pored katedrale potječe iz 15. st. te pruža predivan pogled na panoramu grada Zadra koji ne smijete propustiti. Očaravajuće turističke atrakcije nalaze se nedaleko zvonika, a do njih vodi lagana i ugodna šetnja rivom.


 Morske orgulje i Pozdrav suncu, jednostavno su nezaobilazno mjesto gdje ćete uslikati predivne fotografije najljepšeg zalaska sunca na svijetu i doživjeti nezaboravna iskustva uživajući uz posebnu melodiju proizvedenu od morskih valova. Pored morskih orgulja, nalazi se veliki krug koji simbolizira Sunce te se sastoji od kružnih instalacija koje svijetle tijekom noći, budući da tokom dana upijaju svijetlost i stvaraju posebnu atmosferu. Zadar pruža oazu uživanja za sve one koji se vole beskrajno dugo diviti kulturnoj baštini jer se na svakom koraku nalazi neka crkva, muzej ili znamenitost. One koje mi preporučamo su zasigurno crkva sv. Marije sa stalnom izložbom „Zlata i srebra Zadra“, Muzej antičkog stakla, gradski bedemi i unikatna gradska vrata, Arheološki muzej (drugi najstariji muzej u Hrvatskoj iz 19. st.), crkva sv. Krševana, crkva sv. Šime itd.