Best Travel Vas vodi na doček Nove godine u Veneciji uz prijevoz autobusom iz Zagreba i 2 dana/1 noćenje s doručkom u Raffaello Venice 3*** za samo 609 kn/osobi!

12 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Zagreba uz mogućnost ukrcaja: Karlovac i Rijeka! Kupon možete iskoristiti isključivo za ovo putovanje od 31.12.2018. do 01.01.2019.!


Nova godina u Veneciji – 2 dana autobusom


Polazak iz Zagreba

Mogućnost ukrcaja: Karlovac i Rijeka

Datum putovanja: 31.12.2018. – 01.01.2019. 

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – HOTEL  31.12.2018.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 6,30 sati)  i pored Rijeke do odmorišta Vrata Jadrana (polazak s Vrata Jadrana u 8,15). Kraća pauza te nastavak puta dalje kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja zbog odmora. Nastavak vožnje  do hotela u okolici Venecije. Predviđeni dolazak u hotel je oko 13 sati. Smještaj u sobe i kraći odmor za osvježenje od puta. Odlazak grupe do željezničke stanice te dalje vlakom do Venecije. Od stanice St. Lucija krećemo u pješački razgled Venecije uz pratitelja putovanja: most Rialto,  Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze, Duždeva palaća, most uzdisaja. Proći ćemo preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova.  Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama. Kretanje po Veneciji nije komplicirano jer na svim zgradama postoje table koje vas vode u pravom smjeru ili Per Rialto ili Per San Marco, što vam pokazuje smjer u kojem se trebate kretati. Slobodno vrijeme za vlastite programe i doček nam Nove 2019. Predlažemo da sjednete  i popijete Aperol spritz ili da plovite gondolom. Vožnja gondolom na ispraćaju godine zasigurno je posebno iskustvo. Cijena gondole nije jeftina (80 eura), ali gondola prima 8 osoba pa složite ekipu i podijelite trošak. Program Novogodišnje noći u organizaciji je gradskih vlasti. Ono što će vas se sigurno dojmiti je vatromet u ponoć. Sastanak s vodičem u dogovoreno vrijeme i povratak brodom i autobusom u hotel.

SRETNA NOVA GODINA!!!!


2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ KARLOVAC / ZAGREB   01.01.2019.

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 23 eur po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti Murano.  Znate li da su staklari s otoka San Marko preseljeni na Murano  u 13 stoljeću, kao bi se zaštitio nauk proizvodnja izrade stakla, za koju su u to vrijeme oni bili najbolji majstori, a ne nužno zbog požara koji su bili potencijalna opasnost iz visokih peći. Svakog majstora koji je išao dogovarati posao van Murana pratila je tajna policija i nadgledala s kime se sastaje kako ne bi odao tajnu zanata. Na Muranu će nas dočekati maestro koji će prezentirati izradu predmeta od stakla. Nastavak plovidbe kroz lagunu i sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog boje fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli, koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Probajte pronaći najšareniju kuću na otoku.   Nakon degustacije originalnih burano keksa i prošeka povratak prema pristaništu, ukrcaj u autobus i polazak prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu.  Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.