Ispred hotela nalazi se poznati “Latinski Most”, zbog kojeg je hotel i dobio ime... Kupon vrijedi od 02.01.19. do 28.02.19.!


Hotel Latinski Most

Uživajte uz odmor u hotelu Latinski Most, smještenom u srcu Starog Grada sa 24-satnom uslugom.

Hotel Latinski Most je objekt koji je izgrađen između 1881-1883 godine , kada je bio uobičajena stambena zgrada. Međutim, tijekom godina zgrada je oštećena i postala dio kulturne baštine pod zaštitom države. Objekt je star više od 130 godina, što znači da je od velikog kulturnog i istorijskog značaja. Obnovljen je 2006. godine, ali prvobitna ljepota i autentičnost su očuvani.

Danas je ovaj hotel u vlasništvu porodice Rovčanin, koja će Vas ljubazno i profesionalno ugostiti i biti Vam na raspolaganju 24 sata, osiguravajući Vam što ugodniji boravak.

Sigurnost i udobnost gostiju je uvijek na prvom mjestu i zbog toga, hotel je vrhunski opremljen, osiguran protupožarnom zaštitom i vatrodojavom, te video-nadzorom, osiguravajući gostima ugodnu i sigurnu atmosferu.

Hotel raspolaže sa šest dvokrevetnih i dvije trokrevetne sobe, te dva luksuzna apartmana. Svaka soba je opremljena klima uređajem, Internet (wireless) pristupom, TV satelitskim programima i kupatilom. Luksuzni apartmani pored spomenutog takođe posjeduju i ugrađenu kuhinju. Sve sobe su funkcionalne i dekorirane u Austro-ugarskom stilu, kako bi gosti u potpunosti imali ugodan boravak.


Opis

Jednokrevetne i dvokrevetne sobe; francuski ležaj ili dva odvojena kreveta i kupaonica. Sve sobe su opremljene klima uređajem, TV satelitskim programima i bežičnim internetom.

Lokacija

Hotel je smješten u srcu starog dijela Sarajeva, čineći sve kulturne i turističke atrakcije izuzetno pristupačnim. Stanice javnog prijevoza i naš privatni parking su samo nekoliko metara udaljeni od hotela, a zajedno ovi faktori čine naš hotel savršenim izborom kako za strane tako i za domaće poslovne ljude i turiste.
Ispred našeg hotela nalazi se poznati “Latinski Most”, zbog kojeg je naš hotel i dobio ime. Ovaj most ima veliki povijesni značaj jer je sagrađen u osmanskom periodu, ali i zbog toga što se na sjevernom kraju mosta nalazi poprište atentata na Austro-ugarskog nadvojvodu Franza Ferdinanda koji je počinio Gavrilo Princip 1914. godine, što je predstavljalo povod za početak Prvog svjetskog rata.
Svi spomenici grada kao što su: Baščaršija, Sarajevska Vijećnica, Careva ćuprija, Gazi Husrev-begova džamija, Katedrala Srca Isusova, Franjevačka crkva Sv. Ante Padovanskog i mnogi drugi su svega 50-tak metara od hotela.
Valutu možete promijeniti u svim bankama, poštama ili mjenjačnicama.
Kako biste u potpunosti doživjeli ljepotu Sarajeva, predlažemo da ostanete nekoliko dana. Sarajevo možda nije najveći grad na svijetu, ali sigurno je jedan od najljepših. Ljepota Sarajeva, te gostoprimstvo našeg osoblja će učiniti da se osjećate kao kod kuće, i poželjet ćete se što prije vratiti u naš grad.