Poliklinika Analiza Lab u Zagrebu donosi Vam laboratorijska kontrola gušterače i funkcije bubrega po neponovljivoj cijeni od 95 kn! Potreban je dolazak natašte!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje: urea, kreatinin, glukoza, amilaza (krv), Amilaza (urin), urin kompletni pregled. Kupon se može iskoristiti do 28.02.2019.!

Mogućnost testiranja tijekom cijelog dana - (u redovno radno vrijeme). Nalazi gotovi isti dan.


Gušterača 

Žlijezda koja je smještena iza želuca. Odgovorna je za lučenje hormona (inzulin, glukagon) koji reguliraju razinu šećera u krvi te proizvodnju enzima za razgradnju i probavu proteina, masti i ugljikohidrata.

Gušterača je osjetljiva na pretjeranu konzumaciju alkohola, lijekova, razne upale te neodgovarajuću prehranu s puno masnoća i ugljikohidrata.

Za dijagnozu raznih poremećaja među kojima je najznačajniji akutni pankreatitis, preporučuje određivanje aktivnosti amilaze u serumu i urinu.
 
Bubrezi

Parni organ čija je glavna biološka funkcija izlučivanje organizmu nepotrebnih sastojaka, tj. stvaranje urina. Uz to bubrezi održavaju optimalnu koncentraciju elektrolita i vode u krvi te izlučuju neke hormone i vitamin D.

Bubrežne bolesti češće su kod osoba oboljelih od šećerne bolesti te osoba s povišenim krvnim tlakom stoga ih je veoma važno otkriti što ranije. Već osnovne pretrage kao što su glukoza, urea i kreatinin iz krvi te kompletna pretraga urina pokazat će da li se radi o nekom poremećaju bubrežne funkcije.