Svi na Vincekovo u Ivanić Grad uz tamburaše, klopu, vino - sa ili bez prijevoza! Pozivamo Vas na nezaboravan provod uz tamburaše u Izletištu Petek 19.01.'19. već od 89 kn!

24 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi... No na ove dane bit ćemo ipak malo bučniji :) Program uz tamburaše počinje u 19 h! Kupon vrijedi za 19.01.2019.!

VINCEKOVO NA IZLETIŠTU PETEK

  • Kupon vrijedi 19.01.2019.

Ivanić – Grad ( Zagrebačka županija ) smjestio se uz rijeku Lonju u Zapadnoj Moslavini, na 103 m nadmorske visine. Iako neki slučajni nalazi upućuju na postojanje rimske civilizacije na ovim prostorima, pa i na život znatno prije, prvi se put Ivanić spominje u zapisima iz 1246.godine. 

U prvoj polovici 14. stoljeća biskup Ladislav de Kobol gradi tvrdi grad, “castrum novum”, a  polovicom  16.stoljeća castrum se pretvara u obrambenu tvrđavu sa bastionima i opkopom, a područje podpada pod nadležnost krajiške vojne obrane. Od tvrđave ništa nije ostalo, a nad njenim bedemima i jarcima, bastionima i palisadama diže se novi dio grada Ivanića. 

Od 17.stoljeća Ivanić se počinje gospodarski i kulturno razvijati i postaje značajno obrtničko središte. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća poznat je kao jedno od naftnih središta bivše države, a danas se ponosi lječilištem „Naftalan“, jednom od samo dvije takve institucije u svijetu. 


Jeste li znali?

Svakog trećeg vikenda u listopadu postaje središte uzgajivača buča, proizvođača bučinog ulja i svih koji vole dobru zabavu, jer se organizira tradicionalna Bučijada.

Izletište Petek se nalazi samo 20 minuta vožnje od Zagreba, daleko od gužve i buke, u miru i prirodi. Sportski tereni, sadržaji za djecu, vrhunska gastronomska ponuda i ugodna atmosfera čine Izletište Petek idealnim mjestom za obiteljski odmor i rekreaciju.

 

Obzirom na širinu gastronomske ponude, veliki izbor vina, domaćih kolača, raznolikost prostora i mogućnost organizacije prezentacija, sastanaka, vjenčanja, krstitki, dječjih rođendana i svih drugih svečanosti, zadovoljit će svačiji ukus.

  • Napomena za prijevoz –najava na br 0992424107; prijevoz od 16 i 30 do 18 i 30.
  • Polazak iz Zagreba u 17,00 h kod Lisinskog ili 17,15 h na parkiralištu kod Lesnine, povratak iz Ivanić Grada oko 24 h. 

Večera za Vincekovo:

  • ŠVEDSKI STOL - carsko meso iz rola s krumpir salatom, sekeli gulaš sa palentom, češnjovke sa zapečenim grahom, desert - kuglof sa sirom, piće: 0,2 dcl kuhanog vina po osobi; cjelovečernji program uz tamburaški sastav.