PodržimoNaše

[ZAGREB] Testiranje 5 ženskih hormona u Poliklinici LabPlus! Prekontrolirajte estrogen, testosteron, prolaktin, FSH i LH za samo 275 kuna! Bez najave dolaska!

21 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nije potrebna prethodna najava i rezervacija termina! Nalazi su gotovi najkasnije idući dan! Kupon se može iskoristiti do 28.02.2019.!

Najvažniji estrogen, odgovoran za razvoj sekundarnih spolnih obilježja žene. Zajedno s gestagenima kontrolira sve reproduktivne funkcije. Primarno se izlučuje iz jajnika i žutog tijela, no malo i u testisima odnosno u nadbubrežnoj žlijezdi, a u trudnoći iz posteljice.

Prolaktin je vrlo važan hormon u reprodukcijskom ciklusu čovjeka. Do danas je opisano više od 80 različitih fizioloških učinaka prolaktina.

Testosteron - Kod žena služi u dijagnostici razloga neplodnosti, sindroma policističnih jajnika, Klinefelterova sindroma te kod sumnje na tumore jajnika te nedovoljnu funkciju jajnika.

Ukoliko su FSH i LH konstantno povišeni, prisutna je primarna greška u jajniku. Također se povišenje nalazi u Turner-ovom sindromu, gonadnoj disgenezi, preranoj menopauzi, rezistentnom sindromu jajnika, poslije kemoterapije ili poslije liječenja zračenjem te za vrijeme poslije menopauze.Ukoliko su FSH i LH konstantno sniženi zajedno s prisutnom amenorejom, postoji sekundarna greška u jajniku.

Zbog prolaktina, pretrage hormonalnog statusa moraju se raditi ujutro, najkasnije 4h poslije buđenja. Prije uzimanja uzoraka krvi potrebno je mirovati barem pola sata (u čekaonici poliklinike). Za najtočnije rezultate, testiranje je potrebno obaviti između 3. i 5. dana menstrualnog ciklusa.