2 dana/1 noćenje sa doručkom i romantičnom večerom u pansionu Pod grebenom 3* + 2 cjelodnevne ulaznice za Terme Olimia + degustacije domaćih proizvoda, za dvoje i samo 938 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U šetnji uz selo Olimje (Slovenija), možete vidjeti: 3. najstariju ljekarnu u EU, čokoladni bar, golf, pivovaru Haler, zemlju bajki... Djeca do 5 godina borave GRATIS u krevetu s roditeljima! Kupon vrijedi do 31.03.2019.!

Gostionica Jelenov greben

Samo 10 metara iznad samostana Olimje nalazi se JELENOV GREBEN. Obitelj Ježovnik, s pratećim osobljem, uvjek priprema nova iznenađenja, prvenstveno za goste, koji se vjerno vraćaju na taj turistički razvijen kraj Slovenije.

Od brojnih djelatnosti svakako je vrlo prepoznatljiva kulinarika. U seljačko-rustikalnom stilu opremljenoj gostionici (dva objekta mogu prihvatiti po 350 gostiju), ljubazno osoblje vam nudi pravu domaču sutlansko-kozjansku hranu, specijalitete od jelenskog mesa, specijalitete od gljiva i vrlo raznolik izbor vrhuskih vina iz čitave Slovenije.

Predstavljanje

»Kod nas so jutra drukčija« već neko vrijeme je slogan domaćinstva Jelenov greben.

Na grebenu pod tajnovitom Rudnicom, samo par desetaka metara od samostana, s trećom najstarijom ljekarnom u Europi, već niz godina dopunjava se raznovrsna turistička ponuda.

Najprije Vam u susret dojure jeleni damjaci i mufloni. Ako su se negdje zadržali, pozove ih gazda imenima »Pikaaaaa, Pikiiii...«, pa kao poslasticu dobiju kukuruz. Jelenjad se slobodno kreće po ograđenoj površini veličine oko 8 hektara. 

Povijest

Ovdje je najprije bilo domaćinstvo za uzgoj goveda i vinogradarstvo. Zatim je domaćinstvo preuzeo jedva 18 godina star Borut Ježovnik. Pun energije i novih ideja, s jasnom vizijom i, naravno, uz potporu obitelji, stvorio je pravu turističku bajku.

Najprije su prodali goveda, nabavili 75 jelena damjaka iz Brijuna – iz Hrvatske. Zatim su se bavili uzgojem gljiva – šampinjona, konzerviranjem i preradom. Kompost za gljive su uvozili.

Gostima nikad nije dosadno

Gostima je gostoljubiva mama Anica pripremala šampinjone na razne načine, a mogao se dobiti i jelenski gulaš. Stara staja preređena je u današnju Gostionicu Jelenov greben. 

Domaća kuhinja privlači specijalitetima od gljiva i divljači, a kulinariska ponuda stalno se dopunjava uvijek novim, prvenstveno domaćim kuharskim majstorijama.

Jabučni ranč i vinoteka

Godine 2009 umjesto vinograda zasnovan je voćnjak starih sorata jabuka i to uz stručnu pomoć Kozjanskog parka. Uz nasad je kozolac, kao idiličan prostor za sportska, ali i svečana događanja. Godine 2012 kozolac je proširen i preuređen u divan zastakljen »Jabučni ranč«, gdje se može zabavljati oko 150 gostiju. Iste godine dograđena je i vrhunska "Star' ata". 

»A šta je novo ove godine« gotovo je redovito pitanje gostiju, koji se uvijek ponovno vraćaju i što je najveći mogući kompliment.

»Ovdje ne ćemo spavati na lovorikama« govori vlasnik g. Borut Ježovnik. »Moramo iznenađivati sami sebe, da bismo mogli iznenađivati druge.« Novi programi, dopunjavanja i turistički razvoj, a prvenstveno svijest, da treba disati s krajem, put je do uspjeha.

TERME OLIMIA - WELLNESS CENTAR TERMALIJA 

U Wellness centru Termalija nauživat ćete se prirode  "do mile volje" - sunce, voda i zrak. U raznolikom kompleksu, na bazenima, brzoj rijeci, whirpoolu ili na masažama, u saunama i na fitnessu svatko će naći nešto za sebe.  

U vremenima u kojima Vas brz način života umori i isprazni, Wellness centar Termalija ponudit će Vam potpuni odmor. Potpuna usluga, tjelesna aktivnost, svladavanje stresa, zdrav okoliš i ugodno druženje, samo su neke od želja koje ispunjavamo u modernom Wellness centru Termalija.

UKLJUČENO: 2 cjelodnevne ulaznice za bazene "Termalija" u Termama Olimia!