Skijanje na Kronplatzu! 1 noćenje s polupansionom za 2 osobe u dvokrevetnoj sobi Hotela Friedemann 3* na popularnom Kronplatzu u terminu po izboru uz do čak 40% popusta!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prije kupnje kupona odaberite između 3 opcije - Minimalni broj noćenja je 2 noći (minimalno trebate kupiti 2 kupona po osobi). Kupon vrijedi ovisno o odabranoj opciji! Rezervirajte svoj kupon na vrijeme jer ponuda je ograničena! Ski bus nalazi se ispred hotela, a do skijališta je svega 5km!

Ponuda uključuje: 1 noćenje na bazi polupansiona u hotelu Friedemann 3* za 1 osobu u popularnoj skijaškoj zoni - Kronplatz.

Prije kupnje kupona odaberite između:

Opcija 1) 1x noćenje za 2 osobe: 05.12.-09.12.18, 20.12.-22.12.18., 27.12.-30.12.18, 06.01.-11.01.19, 17.01.-20.01.19, 31.01.-08.02.19, 20.02.-03.03.19.

Opcija 2) 1x noćenje za 2 osobe 30.12.-04.01.19.

Opcija 3) 1x noćenje za 2 osobe 04.01.-06.01.19, 03.03.-10.03.19.

Cijena uključuje: noćenje u dvokrevetnoj sobi, polupansion za 2 osobe, parking.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 17 €/danu.

Prije kupnje KUPONA obavezno provjeriti raspoloživost s hotelom.

Nakon kupnje kupona potrebno je kontaktirati hotel, napisati svoje ime, adresu, e-mail adresu, godinu rođenja, datum korištenja kupona na: info@friedemann.it, uz KOD i ID kupona po primitku.

Možemo reći, Hrvatima najpopularnije skijalište, na kojem godišnje ostvare preko 50.000 hrvatskih noćenja. Ukoliko volite odlično uređene staze, lagan pristup skijalištu, a nerijetko i zvukove hrvatskih stihova iz apres-ski barova, onda znate odredište.

Kronplatz (njem.) – Plan de Corones (tal.) je dobio ime prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krijestu (krone – corona = kruna, krijesta) pa je i zbog toga zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženom krijestom.

Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprijekorno uređene staze, bez obzira na meteorološke uvjete, te njihova velika dužina - gotovo sve su dugačke preko kilometar, a najduži spust do doline ima i više od 7 kilometara! 

Da je Kronplatz jedno od bogatijih skijališta u regiji svjedoči i njegova infrastruktura. Gotovo sve staze pokrivene su gondolama (njih 19), sjedežnica, uglavnom modernog doba s haubama protiv lošeg vremena ima tek 6. Vučnica na Kronplatzu nema. Ima ih tek 5 komada, koje se nalaze po okolnim mjestima i nisu spojene s glavnim skijalištem. 


Skijalište se nalazi u Italiji, u Dolomitskim alpama Južnog Tirola na granici s Austrijom i alpskim centralnim masivom, udaljeno 415 km od Zagreba, 365 km od Rijeke. Austrijski utjecaj ovdje je vrlo jak, pa mještani nerijetko pričaju njemački bolje od talijanskog, a svi natpisi su dvojezični. 

Put iz Zagreba vodi preko Slovenije na Karavanke, te dalje autoputom na izlaz prema Lienzu od kuda ide dobra magistralna cesta. U Lienzu se skreće prema Italji, gdje se neposredno iza granice počinju nizati skijališta u sustavu Dolomiti Superski, uključujući i Kronplatz. Želite li izbjeći plaćanje slovenske i austrijske vinjete, te Karavanke, možete odabrati put kojim se služe Riječani. On vodi preko Trsta autoputom, u nekoliko varijanti. Najbrža, ali najriskantnija kad su nepovoljni uvjeti na cesti, vodi na Udine te preko Sappade i Sextena na Brunico. Druga ide preko Palmanove, Belluna na Cortinu D'Ampezzo i ima nešto manje lokalnih i brdskih cesta. Treća je najduža, ali možda najsigurnija ako ceste nisu očišćene, a vodi okolnim putem preko Verone na Bolzano i Innsbruck te ima samo 28km lokalne ceste od autoputa do Brunica.

Skijalište Kronplatz smješteno je na visini od 975 do 2.275 m, okruženo s 13 turističkih mjesta od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (najmondeniji i u prosjeku najskuplji jer je na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/ San Giorgio i St. Lorenzen/Lorenzo. U predbožićno vrijeme ugođaj je posebno lijep, pogotovo u Brunicu u kojem se tokom cijelog prosinca održava božićni sajam s prigodnim poklonima i nezaobilaznim kuhanim vinom.

Adresa korištenja kupona: Hotel Friedemann, Niederrasner Straße 5, I - 309030 Niederrasen.