Roman Damira Karakaša "Sjećanje šume" na pozornici GDK "Gavella" u Zagrebu! Doživite pulsirajući i emotivni intenzitet kazališnog izdanja "Sjećanje šume" uz ulaznice za samo 45kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ulaznice možete podići na blagajni Gavelle uz kupon! Ponuda se može iskoristiti isključivo za termin 19.01.2019. u 19:30h!

Nakon kupnje kupona rezervacija mjesta radi se putem e-maila: blagajna@gavella.hr uz KOD i ID kupona po primitku.

Predstava  "Sjećanje šume"  

O predstavi: 

"Sjećanje šume", kako je zapisano uz ovaj roman, "mala je velika knjiga", "snažna, ogoljena, surova proza u kojoj jezik titra na granici pojavnoga", priča o odrastanju u već prepoznatljivo Karakaševoj Lici, kraju gdje se emocije teško pokazuju i gdje nije lako biti drugačiji. Junak "Sjećanja šume" senzibilni je dječak / mladić sa srčanom manom, a epizode kroz koje prolazi opore su, duhovite, živopisne minijature izuzetne topline i autentičnosti. Veterinari, vračare, sitni kriminalci, mrki djedovi i brižne majke, otac kao personifikacija neupitnog patrijarhata, i životinje, posvuda, slikoviti bestijarij u oku pripovjedača ništa manje sugestivan od svijeta ljudi, izranjaju iz nigdine koja osjeća dah mora, ali sol joj stiže tek u kosi najslobodnijih. Prenijeti ovakav materijal na pozornicu izazovno je i maštotvorno, a Tamara Damjanović i Nina Bajsić autorice su koje tekstu pristupaju kao pulsirajućem tkivu otvorenom za nadogradnju...
Roman "Sjećanje šume" dobitnik je Nagrade "Kočićevo pero" te prve Nagrade Fric, koju za najbolju neprevedenu prozu protekle godine dodjeljuje tjednik Express.


Iz kritika: 

"Sjećanje šume" uspješno je i promišljeno pretakanje lirskog romana u tek naizgled malu, poetičnu predstavu koja ispod svog vela skriva brojna zgodna izvedbena i redateljska rješenja." (Igor Tretinjak, Vijenac)
"Kazališno "Sjećanje šume" poprima gotovo opipljiv intenzitet pravog emocionalnog vlaka smrti." (Gea Vlahović, 24express)


Više i predstavi pogledajte OVDJE!