Ulaznice za izuzetno snažan i svevremenski Shakespearov komad "Kralj Rikard III." na sceni čuvenog GDK "Gavella" u Zagrebu uz vrhunsku glumačku postavu koja oduševljava...samo 45kn/osobi!

30 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Snaga, političnost, ambicija, moć, vlastohleplje...Doživite snažno djelo usidreno u povijest, sadašnjost, budućnost...Ponuda se može iskoristiti isključivo za termin 25.01.2019. u 20,00h! Ulaznice možete podići na blagajni Gavelle uz kupon!

O predstavi: 

U novonaručenom prijevodu Andyja Jelčića i viziji redatelja koji je u teatru "Gavella" uprizorio "San Ivanjske noći", jedan od najuspješnijih naslova u povijesti naše kazališne kuće, dolazi nam Shakespeareov komad izuzetne snage i političnosti, priča o ambiciji, vlastohleplju, moći i žudnji za dominacijom. "Kralj Rikard III." obiman je dramski materijal, složen u svojim rodoslovnim labirintima, zahtjevan ne samo zbog kompleksne dramaturške spirale i slojevitih odnosa, već i radi emotivne zamke koju nam je engleski bard priredio. Naime, kroz događaje nas vodi lik (antiheroj) čiji su postupci sve samo ne moralni, ali inteligencija mu je zavodljiva i sposobnost uvida razorna pa ne možemo ne putovati s njim, ne promatrati događaje (i) njegovim očima. Lordovi i kraljice, vojvode i ubojice, iscrtavaju fabularni sklop visoke napetosti i prenapregnutosti, donoseći na pozornicu svijet gdje je čovjek čovjeku ponajprije vuk, a tek potom brat, sin, prijatelj, ljubavnik...


NAGRADE: Festval Purgatorije, Tivat, 2018.; nagrada za glumačku bravuru: Bojana Gregorić Vejzović;Viminacium Fest – mitovi stari i novi, Požarevac, 2018.; nagrada za najboljeg glumca večeri: Ozren Grabarić; nagrada za najboljeg glumca Festivala: Ozren Grabarić!


Iz kritika: 

"Gavella je ljestvicu digla nevjerojatno visoko i parirati joj neće biti lako. (…) To je Shakespeare koji govori o nama! Popovski oko Rikarda slaže jako ženske uloge, kraljice, sve odreda ogrezle u krvavu borbu za tron. Bojana Gregorić Vejzović kao kraljica Margareta ostvarila je jednu od svojih boljih uloga, a prate je u stopu: Dijana Vidušin, Slavica Knežević i Martina Čvek." (Bojana Radović, Večernji list)