Uz Smart Travel, doživite savršen proljetni vikend! Posjetite Salzburg, počastite se slavnim Mozart kuglama i obiđite austrijska jezera na 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu 3*...659kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 05.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Kupon vrijedi isključivo za datum od 11.05. do 12.05.2019.!


POLAZAK: 11.05.-12.05.2019.! 

Posjetite Salzburg, počastite se slavnim Mozart kuglama i obiđite austrijska jezera! Nezaboravan proljetni vikend u Mozartovom gradu i čarobnim austrijskim jezerima!

1. dan: ZAGREB - SALZBURG

Okupljanje grupe u 05.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 05.15h prema SALZBURGU. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do MOZARTOVOG grada. Po dolasku u Salzburg odlazimo u šetnju centrom grada, uz pratnju licenciranog pratitelja: POVIJESNA JEZGRA SALZBURGA, BAROKNE GRAĐEVINE, KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, MOZARTOV TRG, MOZARTOVA RODNA KUĆA, BAROKNA FONTANA, TORANJ GLOCKENSPIEL…


 Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. U slobodno vrijeme uživajte u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupite originalne Mozart kuglice, omiljene suvenire iz Salzburga, ili pak tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otiđite gradskom uspinjačom na utvrdu HOHENSALZBURG s prekrasnim panoramskim pogledom na grad. Jeste li znali da je prvu Mozart kuglicu, slatki izum od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću napravio Paul Fürst, no nažalost nije patentirao recept i nije ga nazvao imenom pod kojim je danas poznat - MOZART KUGLICA. No obrt OBITELJI FÜRST i danas nastavlja tradiciju prema originalnoj recepturi, te zahvaljujući tome samo u tri salzburške trgovine možete kušati izvorne kuglice koje se izrađuju ručno, u istoj kući u kojoj su proizvedeni prvi primjerci. Kuglice obitelji FÜRST razlikuju se po tome što su veće od Mirabellovih, tvornički rađenih, omotane su srebrnim papirom s plavim Mozartovim likom i jedna stoji 1 €. Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i odlazak prema hotelu na području Salzkammerguta. Noćenje.


2. dan: ST. GILGEN - ST.WOLFGANG - HALLSTATT - ZAGREB

Nakon doručka slijedi odjava i hotela i vožnja prekrasnim područjem kojim dominiraju prelijepa jezera. Odlazak do pitoresknog ST. GILGENA, mjesta u kojem je Mozart provodio svoje djetinjstvo. Očekuje nas prekrasna šetnja uz jezero, sve do staregradske jezgre u kojoj se nalazi KUĆA MOZARTOVE MAJKE, CRKVA SV. EGIDIJA I GLAVNI TRG SA FONTANOM. Odlazak do romantičnog ST. WOLFGANGA, gradića smještenog na obali jezera WOLFGANGSEE. Šetnja do trga KIRCHENPLATZ, posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim PACHEROVIM OLTAROM i posjet vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled. Nastavak putovanja prema HALLSTATSKOM jezeru na kojem se smjestio slikoviti HALLSTAT, jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista, što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu što predstavlja poseban doživljaj. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja prekrasnim austrijskim planinskim predjelima prema Sloveniji i Hrvatskoj, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb, na mjesto polaska u večernjim satima..