Upoznajte ljepote i bogatstva regije južne Češke uz Smart Travel na 3 dana/2 noćenja sa doručkom, oduševite se dvorcima Rožmberk, Hluboka i Krumlovom i popijte čuveno pivo Budweiser...989 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 03.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506)! Kupon vrijedi isključivo za datum od 24.05. do 26.05.2019. ili od 04.10. do 06.10.2019.!

POLAZAK: 24.05.-26.05., 04.10.-06.10.2019. 

Upoznajte ljepote južne Češke, regije koja se ponosi bogatom kulturom i burnom povijesti... Oduševite se prekrasnim dvorcima Rožmberk, Hluboka i Krumlovom te degustirajte čuveno češko pivo Budweiser...

1. dan: ZAGREB - LINZ - ROŽMBERK NAD VLATVOM - ČESKÉ BUDĚJOVICE

Okupljanje grupe u 03.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502-506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.00h prema LINZU. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Linz, treći grad po veličini u Austriji, osnovan je još u rimsko doba, kada je predstavljao važno trgovačke središte na križanju prometnih pravaca. Grad je to zanimljive i bogate povijesti i prošlosti, a poznat je i po omiljenoj slastici - čuvenoj Linzer torti. 


Po dolasku u Linz, odlazimo u šetnju centrom grada, uz pratnju licenciranog pratitelja: MARIENDOM - najveća crkva u Austriji, HAUPTPLATZ - najveći gradski trg, CRKVA SV. MARTINA - najstarija austrijska crkva, MOZARTHAUS - kuća u kojoj je Mozart boravio tijekom 1783.godine i u kojoj je komponirao Linz simfoniju... Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. 


Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i odlazak u ROŽMBERK NAD VLTAVOM te po dolasku odlazak u razgled jednog od najstarijih dvoraca Južne Češke i jedan od prvih muzjeja u Češkoj, koji je sagrađen sredinom 13. stoljeća. Bio je rezidencija slavne češke obitelji Rožemberk, no kratko vrijeme bio je u vlasništvu Jana Zrinskog, sina hrvatskoga bana Nikole Šubića Zrinskog... Okupljanje grupe i odlazak prema Češkim Budejovicama i hotelu. Noćenje.

2. dan: ČESKÉ BUDĚJOVICE - HLUBOKA - ČESKÉ BUDĚJOVICE

Poslije doručka, odlazak u centar Budejovica. Osim što su poznate po proizvodnji piva, mogu se pohvaliti i jednim od najvećih trgova u Češkoj. 


Po dolasku, slijedi razgled grada uz pratitelja putovanja: TRG OTOKARA PREMYSLA II, GRADSKA VIJEĆNICA, CRNI TORANJ, KATEDRALA SVETOG NIKOLE… Nakon razgleda odlazak prema pivovari gdje ćete se upoznati sa proizvodnjom čuvenog češkog piva Budweiser uz degustaciju (uz doplatu na licu mjesta)... 


Okupljanje grupe i ollazak do dvorca HLUBOKÁ, jednog od najljepših čeških dvoraca. Ovaj impozantni bijeli dvorac je nastao u 13. stoljeću, a njegov današnji izgled inspiriran je izgledom dvorca Windsor u Engleskoj. Razgled dvorca i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i povratak u hotel.

3. dan: ČESKÉ BUDĚJOVICE - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB

Nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i vožnja prema ČEŠKOM KRUMLOVU, prekrasnom, romantičnom mjestašcu pod zaštitom UNESCO - a i prema mnogima, jednom od najljepših gradića Češke. Ovaj gradić nastao u 14. stoljeću oko dvorca obitelji Rosenberg, smjestio se uz rijeku Vltavu. 


Po dolasku, slijedi šetnja sa pratiteljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Kraće slobodno vrijeme za kavu, čaj i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak u dogovoreno vrijeme prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima..