PodržimoNaše

Brinite o vašem zdravlju uz redovite preglede! Poliklinika Analiza Lab u Zagrebu daje Vam priliku za testiranje antitijela štitnjače anti-TG i anti-TPO za samo 209 kn!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hormoni štitnjače potiču rast i razvoj organizma i nužni su za održavanje funkcije bazalnog metabolizma. Nije potreban dolazak natašte. Kupon se može iskoristiti do 28.03.2019.!

Štitnjača je endokrina žlijezda, nalazi se na prednjoj strani vrata. Hormoni štitnjače potiču rast i razvoj organizma i nužni su za održavanje funkcije bazalnog metabolizma. 

Za urednu funkciju štitnjače, kao i ostalih organa, važan je način života i način prehrane. 

Zdrava prehrana bi trebala biti bogata voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama, ribom, maslinovim uljem, peradi, mahunarkama i grahoricama. Pušenje, alkohol, kavu i gazirana pića je preporučljivo izbjegavati jer također utječu na rad štitnjače. 


Stres je glavni faktor koji pridonosi razvoju hipotireoze. Jedan od najboljih načina redukcije stresa je redovita fizička aktivnost. Ona je neophodna za ubrzavanje metabolizma i povećanje aktivnosti štitnjače. Povećana razina TPO antitijela može se naći kod hipertiroidizma. Zajedno s antitijelima TPO i TG je nađen kod 70-80% osoba oboljelih od Hashimota i kod 30% osoba sa Gravesovom bolesti.

Ukoliko ste zabrinuti ili znatiželjni na kontrolu možete se odlučiti sami, posebno ukoliko ste primijetili promjene u tjelesnoj težini koje nisu povezane s povećanim/smanjenim unosom kalorija, ukoliko ste postali razdražljivi, napeti ili osjećate pojačano lupanje srca, bezrazložni umor, slabost i pospanost...

Brinite o vašem zdravlju uz redovite preglede!