Wellness bijeg tijekom tjedna u srce goranske prirode! Toplice „Lešće“ na 3 dana/2 noći s polupansionom za dvoje uz bazen s ljekovitom vodom, vježbe u vodi po uputama fizioterapeuta...699 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Zimska tjedna akcija donosi Vam uživanje u bazenima s termalnom ljekovitom vodom bez klora, i u termalnoj vodi u sobama. Ne propustite i korištenje fitness aparata, opremu za individualno nordijsko hodanje...Ponuda se može iskoristiti isključivo do 22.03.19. od nedjelje do petka! Isključeni termin 08.-17.02.19.

O TOPLICAMA

Toplice „Lešće“ kao neodoljiva wellness oaza u srcu prirode pravo su mjesto za opuštanje od užurbane svakodnevice u kojoj nemate puno vremena za sebe. Već samim dolaskom na ovo idilično mjesto osjetit ćete svježinu goranskoga zraka i ljepotu prirode koja će Vas ostaviti bez daha. Toplice „Lešće“, smještene uz samu rijeku Dobru, u suradnji s prirodom omogućit će da se osjećate što ugodnije i ponuditi Vam raznoliku wellness ponudu (masaža cijeloga tijela, parcijalne masaže, relax masaže, antireumatske masaže, piling, infracrvena sauna, jacuzzi i dr.), unutarnji i vanjske bazene s izvornom termalnom vodom te ugodnim smještajem u bogato opremljenim sobama. Temperatura vode od 33°C smatra se blago toplom kupkom koja svojim oligomineralnim sastavom izrazito pogoduje radu srca, bubrega, dišnih putova. Plivanjem ili vježbanjem u termalnoj vodi  poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija te uspostavlja ravnoteža centara u centralnom živčanom sustavu.

Svima je poznato da je osim odmora i rekreacije, za zdravlje osobito važna i zdrava prehrana, pa će Vas Restoran „Lešće“ dočekati s mnoštvom kulinarskih specijaliteta pripremljenih od domaćih namirnica, a ugodan ambijent sa 130 sjedećih mjesta idealno je mjesto za Vaše obiteljske ili poslovne prigode, domjenke, vjenčanja ili promocije.

Kupalište Toplica Lešće se nalazi 2 km sjeverno od crkve u selu Lešće, na lijevoj obali rijeke Dobre bogate ribom, među kojim su najpoznatije pastrve i glavatica o kojoj ribići sa uživanjem prepričavaju zgode, te inače ribe grabežljivice velike glave i oštrih zubiju koja kao i pastrva voli hladniju vodu poput Dobre, najhladnije od četiri karlovačke rijeke.

LJEKOVITOST TERMALNIH VODA

Uvidom u stare knjige, prva istraživanja o ljekovitosti termalne vode u toplicama Lešće datiraju iz 1841. te 1898. godine. Prema tim istraživanjima u vodi ima magnezija, sulfata, kalcija i karbonata.

Voda je oligomineralna, sadrži adekvatnu količinu minerala, što izrazito pogoduje onima najmlađe dobi.

Temperatura vode u bazenu od 33° C izrazito pogoduje radu venske i limfne cirkulacije te liječi artrozu (najčešće zahvaća kralježnicu, kukove, koljena i stopala, a očituje se promjenama na hrskavicama zglobova i oštećenjima funkcije zglobova), spondilozu (degenerativna bolest kralježnice – promjene na trupovima kralježaka), degenerativne bolesti te ostale bolesti lokomotornoga sustava (upale zglobova, upale tetiva, tetivnih ovojnica i mišića, sportske ozljede i dr.). Vježbama u termalnoj vodi djeluje se mehanički, termički i kemijski. Poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija, a neutralna temperatura vode od svega 33°C nema negativni učinak kod bolesti vena i srca. Ima pozitivan utjecaj na rad srca i bubrega te olakšava izdisaje.

BEZ KLORA NA PRIRODNIH 33°C

Plivanjem ili vježbanjem u termalnoj vodi  poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija te uspostavlja ravnoteža centara u središnjem živčanom sustavu, a paralelno s time dolazi do pozitivnih promjena u radu srca, bubrega i disanja. Boravak u termalnim vodama tako je osobito značajan kod stanja nakon velikih napora, kod neurastenije (oblik (psiho)neuroze odnosno duševnoga poremećaja lakšega oblika kod kojega je cjelokupna tjelesna i duševna sposobnost smanjena),  depresivnih stanja i rekonvalescencije (oporavka nakon bolesti).

Djelovanje termalne vode pogoduje radu venske i limfne cirkulacije. Poboljšava otjecanje venske krvi, limfe i tekućine tkiva sa periferije u srce i pluća. Pozitivno djeluje na krvni tlak zbog temperature od svega 33°C koja se smatra blago toplom kupkom. Voda liječi artrozu, spondilozu i degenerativne bolesti lokomotornog sustava.

Uspostavlja se ravnoteža u središnjem živčanom sustavu. Sulfatni magnezij i karbonat u vodi pogoduju liječenju neurastenije, kroničnih ginekoloških bolesti i stanja nakon operacija i povreda donjih ekstremiteta.

STAZE ZA NORDIJSKO HODANJE: STAZA CIKLAMA, STAZA ŠIŠMIŠA, PANORAMA LEŠĆA, PUT MLINA

Nordijsko je hodanje sportsko-rekreativna aktivnost, osmišljena 1997. g. u Finskoj, pri kojoj se koriste posebno dizajnirani štapovi kako bi se u hodanje uključili i gornji dijelovi tijela. Zahvaljujući jednostavnosti i primjerenosti svim dobnim skupinama, nordijsko hodanje sve je popularnije u čitavome svijetu. Ispravno nordijsko hodanje podiže opću razinu zdravlja i psihofizičke izdržljivosti te blagotvorno utječe na dišni i krvožilni sustav.  Optimalna brzina nordijskog hodača omogućuje prirodnu svijest o prostoru kojim se kreće, pa je ova disciplina jedinstvena kombinacija tjelovježbe i turističkog razgleda kulturno-povijesne i prirodne baštine.

Ako ste hodač 'početnik', provjerite jesu li vam pokreti usklađeni s pravilima nordijskog hodanja: Trup je blago nagnut prema naprijed, pokret rukom izvodi se iz ramena, tijelo se odguruje iza središnje okomite linije, zdjelica se pokreće dijagonalno u odnosu na ramena, vršak štapa postavlja se na podlogu na polovici raskoraka, korak je prirodno produljen, a započinje na peti i završava na prstima.

U okolici Toplica Lešće označene su četiri staze za nordijsko hodanje, živopisnih naziva: Staza ciklama, Staza šišmiša, Panorama Lešća i Put mlina. Pogledajte naše karte (na mrežnim stranicama) i upoznajte ih redom!

Dodatne pogodnosti: 20 % na wellness usluge i 20% na van pansionske usluge restorana!

Smještene na pola puta između Zagreba i Rijeke, Toplice Lešće su zadržale najbolje od prirode i tome pridodale dašak ljudskoga kako bi gosti što više uživali u ovom goranskom kraju.

Obavezna tel. rezervacija isključivo na 099 8010 800 ili 099 7380 003 ili na mail info@toplice-lesce.com uz broj kupona po aktivaciji kupona.