[ZAGREB] Brinite o svome zdravlju, i to na vrijeme! Testirajte se na HPV visokog i niskog rizika u Poliklinici LabPlus Zagreb za samo 399 kn! Ponuda vrijedi i za žene i za muškarce.

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

HPV infekcija je spolno prenosiva bolest (humani papiloma virus), a postoji više od 130 tipova HPV virusa koji su podijeljeni na niskorizične i visokorizične! Kupon se može iskoristiti do 31.03.2019.

HPV- Humani papiloma virus

HPV je ime skupine virusa koja broji više od 100 tipova virusa, a više od 30 ih uzrokuje spolno prenosive bolesti. Unatoč nazivu, dokazano je da do infekcije ne dolazi isključivo spolnim odnosom, već je dovoljan bliski kontakt za prijenos i infekciju. Virus prikazuje veliku varijabilnost, ovisno o točnom tipu, tako da ih se u grubo dijeli na HPV visokog, srednjeg i niskog rizika.

Nalaz brisa HPV visokog i niskog rizika čeka se 7-10 dana!
Radno vrijeme: PON - PET 7 h - 19 h, SUB 8 h - 12 h.

Ovisno o točnom soju HPV-a, razlikuje se i simptomi bolesti. Najveći dio zapravo prolazi bez simptoma, a osoba može biti nositelj virusa bez infekcije, te bez svoga znanja virus prenijeti na druge partnere. Kada se simptomi pojave, oni su gotovo uvijek u obliku bradavica na spolovilu, koji mogu ali ne moraju biti vidljivi. Kod muškaraca te se bradavice najčešće nalaze oko korijena penisa, dok se kod žena promjene mogu primijetiti na vanjskom spolovilu, ali promjene mogu zahvatiti i vrat maternice.

HPV visokog rizika (HPV 16 i 18) su sojevi koji mogu izazvati karcinome u žena i muškaraca. Kod žena mogu uzrokovati karcinome vrata maternice i spolovila, a kod muškaraca karcinom penisa.

HPV se dokazuje uzimanjem brisa vrata maternice kod žena odnosno mokraćne cijevi kod muškaraca.

ODMAH nakon kupnje kupona potrebna rezervacija termina na telefon 01 7987 480!