Smart Travel vodi Vas na jednodnevni izlet u jedan od najljepših austrijskih gradića Hallstatt! Doživite i nezaboravan pogled na Alpe i prirodne fenomene s vidikovca 5 PRSTIJU za 259 kn/osobi!

5 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uvjerite se u čaroliju Hallstatta i dopustite da Vas oduševi nezaboravan prizor s vidikovca koji se nalazi na 2108 m! Izaberite svoje omiljene fotografske točke i neka Vam fenomeni prirode oduzmu dah... Termini putovanja: 25.05., 22.06., 13.07., 24.08.2019.

PROGRAM:

Okupljanje grupe u 04.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.15h prema HALLSTATTU - u. 

Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalazi slikoviti grad. No, prije odlaska u Hallstatt, zaustaviti ćemo se u mjestu KRIPPENSTEIN, u kojem se nalazi prijamni centar prema vidikovcu 5 PRSTIJU. Ovdje ćemo se ukrcati na gondolu koja će nas odvesti do postaje GJAIDALM, od koje ćemo kraćom šetnjom doći do vidikovca sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na SALZKAMMERGUT, ALPE, GLEČERE i JEZERA... Ovih pet čeličnih platformi omiljena su fotografska točka onih koji mogu zatomiti strah te imaju povjerenje u graditelje prozirnog staklenog poda. U podnožju vidikovca otvara se kilometarski pomor, a pogled na slikoviti Hallstatt i skrovitu dolinu Salzberghochtal posjetitelje ostavlja bez daha. Upravo pogled sa vidikovca će Vam pokazati zašto je UNESCO ovu alpsku regiju Hallstatt - Dachstein Salzkammergut stavio na popis svjetske baštine kao prvorazredni kulturni krajolik. 

Nakon uživanja u nezaboravnom pogledu, povratak gondolom do prijamnog centra i odlazak prema Hallstatt-u. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. 

Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva - rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe.

Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja Austrijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima, do 23.00h.