Best Travel Vas vodi na jednodnevni čokoladni izlet u Graz i tvornicu čokolade Zotter uz pratitelja putovanja, prijevoz autobusom iz Zagreba za samo 169 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak u 07,00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni: 502-506)! Kupon možete iskoristiti isključivo za ovo putovanje i odabrani datum 06.04., 27.04., 01.05., 18.05., 15.06. ili 29.06.2019.!

Graz i tvornica čokolade Zotter

Datum polaska: 06.04., 27.04.,01.05.,18.05.,15.06.29.06., 14.09.,08.10.

Program putovanja:

Polazak u 07,00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni: 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Graza. Dolaskom u grad šetnja i razgled uz pratitelja putovanja: OPERA, GRADSKA VIJEČNICA, GLAVNI TRG,  GLOCKENSPIEL ZVONO, KAŠTEL, KATEDRALA I MAUZOLEJ. Fakultativno vožnja uspinjačom na SCHLOSSBERG – TORANJ SA SATOM, te šetnju SPORTGASSEOM – najromantičnijom ulicom u gradu. Posjet otoku-mostu ”MURINSEL”na rijeci Muri, jednom od futurističkih čuda koje u sebi sadrži amfiteatar, igralište i kavanu.  Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska za Riegersburgu i tvornicu Zotter.

Cijene ulaznica za tvornicu Zotter prema datumu polaska:

Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom, njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa. 

No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese i pločice, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati. Mogućnost posjeta zoološkom vrtu u sklopu tvornice. Odlazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.