Prilika za sve ljubitelje oldtimera! Ulaznica za izložbu iznimnih primjeraka oldtimera i njihove povijesti u Muzeju Ferdinand Budicki u Westgate Shopping Cityju za samo 19 kn!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite izuzetnu zbirku oldtime automobila, motora i bicikala na jednom mjestu! Kupon se može iskoristiti 15.04.2019.!


Muzej automobila Ferdinand Budicki ima izuzetnu važnost za grad Zagreb jer osim svojih osnovnih izložaka - starodobnih automobila, motora i bicikala - u prostoru održava i mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije koje su povezane sa predstavljanjem, učenjem i promoviranjem automobilističke kulture u Hrvatskoj duge 115 godina!

Ferdinand Budicki (Zagreb, 1871. - 1951.) bio je hrvatski pionir automobilističkog, motociklističkog i biciklističkog sporta te jedan od suosnivača prvog Hrvatskog automobilskog kluba davne 1906.!

Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija od kojih veliki broj do sada nisu viđene i koje se ne nalaze u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Prikupljeno je i nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. – 1990. na temu automobilizma u Hrvatskoj.

Kulturni identitet Hrvatske na početku prošlog stoljeća kroz automobilističku kulturu prezentiranu u Muzeju predstavlja turističku atrakciju i pruža novi pogled na grad koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva i svih društvenih tokova koji su proizašli iz novog poretka.

Muzej Ferdinand Budicki postaje centralno mjesto okupljanja i druženja hrvatskih klubova starododobnih automobila i motora.

Jedan od glavnih ciljeva je osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj, koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu. 

Konačni cilj Muzeja je revitalizacija premalo poznatog dijela naše gradske i nacionalne povijesti te davanje uvida u prvo pionirsko razdoblje začetaka automobilizma na ovim prostorima.