Uz Travel Point, doživite Korušku iznad oblaka...Posjetite najviši drveni vidikovac na svijetu Pyramidenkogel, prošećite Klagenfurtom uz prijevoz autobusom iz Zagreba...189 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak s AK Zagreb, peron 502- 506 u 06:00 sati! Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin: 13.04. ili 01.05.2019.!


KLAGENFURT I PYRAMIDENKOGEL

Koruška iznad oblaka...posjetite najviši drveni vidikovac na svijetu.

Polasci: 13.04., 01.05.2019.


Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb, peron 502- 506 u 06:00 sati. 

Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i uz najveće jezero Koruške – Wörthersee prema Pyramidenkogelu, najvišem drvenom vidikovcu na svijetu. Godine 2013. obnovljeni vidikovac otvoren je na 851 metara nadmorske visine, visok je 100 metara. Nakon 441 stepenice ili vožnje liftom možete uživati u prekrasnom pogledu na jezera i planine Koruške. Poslije posjeta vidikovcu slijedi vožnja do Klagenfurta - glavnog grada austrijske pokrajine Koruške.


Prvi tragovi naselja datiraju daleko u prošlost oko 2000 godina pr.Krista, no prvi pisani dokumenti potječu iz 11. i 12. stoljeća, kao i legenda o strašnom zmaju koji je obitavao u okolnim močvarama, pa ne čudi da je upravo taj zmaj (Lindwurm) simbol grada - možemo ga vidjeti na zastavi i grbu, kao i na trgu Neuen Platz gdje se nalazi i gradska vijećnica. Prošetati ćemo trgom Alter Platz gdje se nalazi Haus zur Goldenen Gans sa kipom zlatne guske; ta se zgrada smatra najstarijom očuvanom kućom u gradu. Slobodno vrijeme za šetnju gradom, ručak u lokalnim restoranima ili shopping. Nakon razgleda grada slijedi polazak prema Zagrebu. 

Dolazak u Zagreb u večernjim satima.