Na vrijeme otkrijte hormonske poremećaje ili druge promjene na jednoj od najvažnijih žlijezda: ultrazvuk i endokrinološki pregled štitnjače u Poliklinici Superiora u Zagrebu...189kn!

17 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Sumnjate li na probleme sa štitnjačom, ne propustite ovu priliku Poliklinike Superiora - nalazi su gotovi odmah! Kupon se može iskoristiti do 10.05.2019.!


Ultrazvuk štitnjače

Endokrinološki pregled nužan je ukoliko postoji sumnja o neki od poremećaja žlijezda s unutarnjim izlučivanjem u koje, kako znamo, spadaju hipofiza, štitnjača, doštitne žlijezde, gušterača, nadbubrežne žlijezde te spolne žlijezde (jajnici u žena, testisi u muškaraca) tj. kada postoji sumnja ili je dokazano neka od navedenih žlijezda ne fonkcionira optimalno, najčešće zbog nedostatne ili prekomjerne hormonske aktivnosti. Pregled je potreban i ako postoji sumnja ili je dokazana osteoporoza, ako imate poteškoća zbog prekomjerne ili nedostatne tjelesne težine, ako se uz dosadašnje lijekove ne osjećate dobro ili kao kontrolni pregled.

Kako izgleda pregled?

Pretraga obuhvaća razgovor sa specijalistom endokrinologom o bolestima članova obitelji, Vašim bolestima od rođenja i eventualnim sadašnjim tegobama, pregledom kompletne medicinske dokumentacije te fizikalnim pregledom s posebnim naglaskom na moguće promjene koje su tipične za poremećeni rad pojedine žlijezde (visina, težina, indeks tjelesne mase, izgled kose, očiju, štitnjače, kože, okrajina, vrijednost krvnog tlaka). Nakon pregleda i uvida u sve nalaze, endokrinolog će postaviti radnu ili konačnu dijagnozu te, ukoliko je potrebno, preporučiti dodatne pretrage, poput mjerenja hormona, slikovne preglede žlijezda kao što su ultrazvuk, kompjuterizirana tomografija, magnetska rezonancija te eventualne citološka punkcija pod kontrolom UZV-a i nakon toga odlučiti o načinu liječenja.