Heritage Hotel Mašković Han otkriva Vam “Romantično srce Dalmacije”! 3 dana/2 noćenja s doručkom za dvoje uz 1 romantičnu večeru, pjenušac u sobi, privatno korištenje wellness&spa zone...1189 kn!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite mističnu Vranu i istražite mjesto gdje je Orijent susreo Mediteran uz poseban ambijent i romantični aranžman Heritage Hotela Mašković Han! Kuponi su iskoristivi do 30.04.2019.!


Heritage Hotel Mašković Han

Izgradnja Mašković Hana započela je 1644.godine po naređenju i sredstvima Jusufa Maškovića, porijeklom iz Vrane, visokog dostojanstvenika na sultanovom dvoru i vrhovnog admirala turske flote.


Han je trebao biti ljetnikovac/rezidencija samog Maškovića kada se iz Carigrada vrati u svoj rodni kraj. Zamišljen je kao raskošna monumentalna i moderna građevina koja bi imala svu potrebnu udobnost, uključujući i tursko kupatilo – hamam.


U izgradnju su uložena značajna novčana sredstva, te je na njemu radilo čak 500 radnika dnevno.


1645. godine Mašković sa 60 000 ratnika osvaja Kretu, a plemenitost koju je ukazao prema zarobljenim mletačkim vojnicima i građanima uzdiže ga među najuzornije ratnike svih vremena, ali izaziva bijes sultana koji ga poziva na dvor gdje Mašković biva smaknut.

Njegova tragična sudbina ostavlja trag i na Hanu koji nije dovršen u planiranom nego u mnogo skromnijem obliku.

Cijena uključuje: aranžman za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi koji uključuje noćenje s doručkom (2x), večeru za dvoje (menu naveden u ponudi), privatno korištenje wellness i SPA zone u trajanju od 1 sata (hidromasažna kada, relax zona, finska sauna) i bocu pjenušca koja goste dočeka u sobi.


SMJEŠTAJ

14 dvokrevetnih soba (10 soba sa francuskim ležajem i 4 sobe sa razdvojenim krevetima – twin ležajevi) i 2 de luxe apartmana.

Sobe i apartmani raspolažu sa SAT TV, kupatilom (svako kupatilo ima fen, šampone za tuširanje i kosu), sef, mini bar, klima.

Sve dvokrevetne sobe su veličine 21 m2, dok su apartmani 40 m2.


RESTORAN / GASTRO PONUDA

Restoran se nalazi na mjestu nekadašnje džamije i njezin je prepoznatljiv vanjski izgled. Isto tako, unutrašnjost restorana sadrži očuvane elemente džamije (utori u zidovima koji su nekad služili za galeriju, lukovi oko prozora i vrata itd.).

Ideja i filozofija gastro ponude je u svježim, sezonskim namirnicama koje se nabavljaju od lokalnih dobavljača. Zastupljene su mediteranska i orijentalna kuhinja.

MENU - ROMANTIČNA VEČERA ZA DVOJE - na izbor gostima između tri opcije:


OPCIJA 1 (MESNI MENU)
Krem juha od povrća
Janjeća cigančica
(otkošteno meso janjećeg buta)
Prilog: povrće iz woka i restani krumpir
Torta od sira

OPCIJA 2 (RIBLJI MENU)
Riblja juha
Riba pečena u škartocu
Prilog: Krumpir, povrće i masline
Čokoladna torta

OPCIJA 3 (ORIJENTALNI MENU)
Krem juha od poriluka
Izmir Kofte s umakom od jogurta
(okruglice od junetine i piletine s umakom od paprike i rajčice,
krumpir)
Baklava od pistacija