Ljubitelji talijanske gastronomije, pršuta i prosseca? Smart Travel Vas vodi autobusom iz Zagreba u Spilimbergo, San Daniele, Cividale del Friuli - gradiće regije Friuli-Venezia-Giulia...219kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 507) u 05.00h! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum 13.04.2019. - GARANTIRANO! ili 01.06.2019. - garantirano!

POLAZAK: 13.04. GARANTIRANO!, 01.06. Ljubitelji ste talijanske gastronomije, pršuta i prosseca? Vodimo Vas u Spilimbergo, San Daniele i u Cividale del Friuli, manje poznate, ali neodoljive gradiće talijanske regije Friuli- Venezia- Giulia...


PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 507) u 05.00h.

Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 05.15h prema ITALIJI. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, prema potrebi grupe, sve do SPILIMBERGA, furlansku prijestolnicu mozaika, grad u kojem je početkom 20. stoljeća utemeljena poznata talijanska škola mozaika. Po dolasku u Spilimbergo otći ćemo u šetnju povijesnom jezgrom grada, sve do trga sa Katedralom i dvorca ''Borgo di Mezzo''. Veličanstvene zgrade gledaju na dvorište dvorca u skladnoj kombinaciji stilova, od romaničke do gotičke do venecijanskog renesanse; a među njima se ističe i Palazzo s freskama Andrea Bellunella, koji je stvarao u Spilimbergu još u 15. st. Mogućnost obilaska škole mozaika (prijave Agenciji, minimalno 20 prijavljenih). 


Okupljanje grupe i odlazak prema SAN DANIELE DEL FRIULI, u kojem ćemo posjetiti jednu od najstarijih i najpoznatijih pršutarni te uz stručno vodstvo domaćina naučiti sve o proizvodnji pršuta. Dakako, bit će prilike za degustaciju pršuta te kupnju po povoljnijim cijenama. Pršut San Daniele specifičan je po načinu proizvodnje, i ujedno je jedan od prvih talijanskih proizvoda koji je zaštićen oznakom izvornosti. Jedinstveni okus ovog prušuta, poznat kao 'dolce' - odnosno slatkasti okus, nastaje pod utjecajem hladne klime iz Alpa i slanog zraka s Jadranskog mora, a suši se isključivo na buri. No, osim pršuta svakako teba kušati i sjajnu dimljenu pastrvu, lokalni specijalitet, koji će Vas oduševiti. Osim bogate gastro ponude, San Daniele oduševljava i kulturnom ponudpom. 


Knjižnica Guarneriana sa svojim draocjenim oslikanim rukopisima, jedna je od najprestižnijih knjižnica u Italiji i najstarija u pokrajni Friuli Venezia Giulia, a zbog ciklusa renesansnih freski u katedrali Sant'Antonio Abate, ovaj neodoljivi gradić nazivaju malom Sienom Furlanije... Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Okupljanje grupe i odolazak prema CIVIDALE DEL FRIULI, gradu pod zaštitom UNESCO-a, smještenom u srcu Furlanije, na rijeci Natisone. Osnovao ga je Julije Cezar, a na njegovu bistu i dandanas mještani vješaju vijenac od lovorova lišća. Obiđite langobardski hram i jaslice od voska, koje su izradile časne sestre iz samostana, te katedralu Santa Maria Assunta i Arheološki muzej koji obiluje langobardskim i gotičkim artefaktima... Slobodno vrijeme za indidivualne programe. 


Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Slijedi ugodna vožnja Italijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak je predviđen u kasnijim večernjim satima.