Uskršnji praznici u Krakowu uz Panturist i prijevoz autobusom iz Osijeka, 3 dana/2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centru grada, razglede prema programu...1099 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak autobusom iz Osijeka, Istarska ulica u 20:00 h! Kupon vrijedi isključivo za termin od 22.04. do 25.04.2019.!


USKRŠNJI PRAZNICI U KRAKOWU - od 22.04. do 25.04.2019.

0. dan, 22.04.2019. ponedjeljak: OSIJEK

Polazak autobusom iz Osijeka, Istarska ulica u 20:00h. Vožnja preko Mađarske i središnje Slovačke ka Poljskoj. 

1. dan, 23.04.2019., utorak: KRAKOW

U jutarnjim satima dolazak u Krakow i cjelodnevni razgled grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“: TRG GLAVNE TRŽNICE – jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SV. DJEVICE MARIJE – poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, PALAČA KRZYSTOFORY – danas povijesni muzej sa stalnim postavom, CRKVA SVETE ANE – poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE, FLORIJANSKA VRATA, DVORAC WAWEL S UTVRDAMA (uz doplatu), KATEDRALA SV. STANISLAVA I VACLAVA – središnje svetište u Poljskoj. Izvan okvira zidina nalazi se židovska četvrt Kazimierz koja odiše duhom prošlih vremena, a svakako predlažemo posjet čuvenoj Schindlerovoj tvornici, danas muzeju (uz doplatu). Smještaj u hotel u ranim večernjim satima. Uz doplatu predlažemo večeru u hotelu. Noćenje.


2. dan, 24.04.2019., srijeda: fakultativno AUSCHWITZ – WADOWICE / KRAKOW 

Doručak. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo poludnevni izlet u AUSCHWITZ, najveći nacistički koncentracijski logora, simbol genocida, terora i holokausta, mjesto stradanja tisuća ljudi. Uz doplatu razgled Memorijalnog centra i Muzeja uz stručno vodstvo te nastavak vožnje ka WADOWICAMA, mjestu rođenja pape Ivana Pavla II. Razgled gradske katedrale te centra grada, a uz doplatu predlažemo i posjet Papinoj rodnoj kući, danas muzeju. Povratak u Krakow i slobodno vrijeme za osobne programe. Putnici koji ne žele posjetiti Auschwitz i ostaju u Krakowu imaju slobodno vrijem za shopping, šetnju ili pak posjet nekom od mnogobrojnih muzeja. Uz doplatu predlažemo zajedničku večeru u jednom od gradskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan, 25.04.2019., četvrtak: WIELICZKA - Osijek 

Nakon doručka odjava iz hotela i kraće slobodno vrijeme u Krakowu za shopping, ručak u vlastitom aranžmanu ili posjete nekim od muzeja. Uz doplatu predlažemo posjet hi-tech muzeju smještenom u podzemlju glavnog trga, „Rynek Underground“. Posjetitelji ulaze kroz Zid dima, prolaze podzemnim stazama i tunelima i „putuju kroz vrijeme“ saznajući o evoluciji grada od najranijih naselja u 2000 godine prije Krista pa sve do smrti pape Ivana Pavla II u 2005. Kraća vožnja do obližnjeg rudnika soli WIELICZKA, kojeg ćemo obići uz stručno vodstvo (uz doplatu). Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. U rudniku se nalazi i u potpunosti od soli napravljena kapela blažene Kinge, za koju se govori da ima najbolju akustiku od bilo koje građevine u Europi. Uz to ova je kapela najveća podzemna crkva na svijetu, smještena na dubini od 200 metara. Uz brojne drevne skulpture od soli ovdje možete naći i djela mnogih suvremenih umjetnika. Uz doplatu predlažemo ranu večeru u  podzemnom restoranu rudnika. U večernjim satima nastavak vožnje kroz Slovačku i Mađarsku ka Osijeku uz usputne odmore. Dolazak je predviđen u jutarnjim satima 26.04.2019.