Čarobna destinacija za godišnji odmor! Uz Smart Travel upoznajte Crnu Goru, uživajte u Budvi na 8 dana/7 noćenja s doručkom u hotelu 3* i prijevozom iz Zagreba...2389 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 00.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506)! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum od 03.08. do 10.08.2019.!

POLAZAK: 03.08.-10.08.2019. Provedite godišnji odmor u Budvi. Upoznajte Crnu Goru uz licenciranog lokalnog vodiča koji će Vam ovu čarobnu destinaciju, njezinu bogatu tradiciju i baštinu predstaviti na najbolji mogući način…

1. dan: ZAGREB/KARLOVAC-BUDVA

Okupljanje grupe u 00.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 01.00 h prema Crnoj Gori. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu), Liku i Dalmaciju (moguć polazak iz Zadra/Šibenika/Splita*) sve do BUDVE. Po dolasku, smještaj u hotel. Večernja šetnja i upoznavanje grada čija će Vas predivna gradska jezgra podsjetiti na grad Dubrovnik… Noćenje.


2. dan: BUDVA

Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

3. dan: LOVĆEN-CETINJE-NJEGUŠI (fakultativno)

Poslije doručka, fakultativno odlazak prema CETINJU, gradu muzeju smještenom u podnožju Nacionalnog parka Lovćen. Cetinje je srce i duša Crne Gore, usred koje se ponosno uzdiže mitska planina LOVĆEN. Obilazak Cetinja, grada čiji je nastanak uvjetovan političkim zbivanjima u 15. stoljeću. Obilazak Cetinjskog manastira, Vlaške crkve, Katoličke crkve sv. Antuna… Slobodno vrijeme za vlasitite programe (PREPORUKA: Posjet Narodnom muzeju Crne Gore). Odlazak do Mauzoleja Petra II Petrovića Njegoša, koji se nalazi na Lovćenu, na visini od 1660 metara n/v. Mauzolej je otvoren 1974. Godine, a nastao je prema projektu i ideji našeg poznatog kipara IVANA MEŠTROVIĆA, a do njega vodi 461 stepenica! Mauzeloj je ujedno i posljednje počivalište P.P. Njegoša, legendarnog vladara, i poznatog književnika i pisca. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj prirodi i pogledu. Okupljanje grupe i odlazak prema NJEGUŠIMA, naselju u kojem se nalazi među ostalim i Njegoševa rodna kuća. Njeguši su odvijek bili poznati po mliječnim proizvodima i mesu, i upravo ćemo ovdje napraviti i pauzu za uživanje u degustaciji istih. Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Noćenje.


4. dan: ZALJEV HRVATSKIH SVETACA: KOTOR-GOSPA OD ŠKRPJELA-PORTO MONTENEGRO (fakultativno)

Nakon doručka, predlažemo fakultativni izlet u Zaljev hrvatskih svetaca. Vožnja do KOTORA, grada nadasve bogate i zanimljive prošlosti. Grad se nalazi na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine: opasan je starim zidinama koje se protežu u dužini od oko četiri kilometra. Gradom dominirjua Katedrala sv. Tripuna i crkva sv. Nikole, te nekoliko baroknih palača. Okupljanje grupe i odlazak prema PERASTU, slikovitom gradiću smještenom između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu. 


Odlazak na izlet brodićem do otočića GOSPE OD ŠKRPJELA, jedinog umjetnog otoka u Jadranskom moru, koji je nastao nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. Po povratku u Perast slobodno vrijeme za ručak i uživanje u poznatim specijalitetima od ribe u nekoj od slikovitih konoba. Okupljanje grupe i odlazak prema TIVTU, gradu u kojem je smještena najluksuznija i najveća marina za megajahte na ovom dijelu Mediterana, koja je nastala odmah pokraj stare marine… Ono što je Montecarlo za Azurnu obalu, upravo to je Porto Montenegro za Crnu Goru. Vidjeti i biti viđen u tom resortu zatvorenom za javnost. Na njihovom Champs Élysées mogu se pronaći najpoznatiji svjetski brendovi. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kolač. Okupljanje grupe i povratak u Budvu. Noćenje.

5. dan: BUDVA

Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

6. dan: SKADARSKO JEZERO (fakultativno)

Doručak. Fakultativni odlazak na izlet u jedan od najljepših Nacionalnih parkova u Crnoj gori - Skadarsko jezero! Ugodna vožnja do Virpazara, gradića udaljenog svega 800m od jezera, u kojem ćemo se ukrcati na brod i započeti plovidbu jezerom. Ručak na brodu. U kasnijim poslijepodnevnim satima povratak u Budvu. Noćenje.


7. dan: BUDVA

Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje u gradskim ljepotama.

8. dan: BUDVA - KARLOVAC/ZAGREB

Poslije doručka, spremiti ćemo prtljagu u autobus. Slobodno vrijeme za individualne programe u Budvi do poslijepdonevnih sati. Okupljanje grupe i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska planiran je u večernjim satima.