Travanj je idealan za lijepe izlete u prirodu! U nedjelju 07.04. posjetite Park prirode Papuk uz stručno vodstvo i prijevoz autobusom iz Zagreba za samo 170 kn/osobi! Ulaznica uključena u cijenu!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite priliku za upoznavanje ovog ljupkog i prirodnim ljepotama bogatog parka prirode! Kupon vrijedi isključivo za nedjelju 07.04.2019. i 1 osobu.

Područje parka karakteristično je sa svojim prelijepim šumskim krajolicima. Postoje brojna mjesta koja biste morali posjetiti i bolje upoznati, a svaki posjetitelj će naći nešto za sebe: od geoloških posebitosti, botanički zanimljivih predjela, povijesnih građevina pa do arheoloških nalazišta. Posjet parku nudi mnogo više nego neki običan izlet. Ma koliki bio Vaš interes uvijek ćete naći nešto novo i uzbuđujuće što čeka da bude otkriveno!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u pravcu Požege. Po dolasku u “glavni grad” Zlatne doline informativna šetnja središtem te kraće slobodno vrijeme. 

Nastavak putovanja u smjeru PARKA PRIRODE PAPUK. Dolazak u Veliku u prijamni centar parka. Susret sa službenim vodičem od strane parka. Slijedi prezentacija o važnosti zaštićenih prostora prirode i o posebnostima Papuka te organizirani odlazak prema planinarskom domu Jankovac. Obilazak Grofove poučne staze koja je izgrađena u najljepšem dijelu Park – šume Jankovac uz planinarski dom, jankovačka jezera i slap Skakavac. Staza je nazvana Grofova staza iz poštovanja prema grofu pl. Jankoviću, prvom čovjeku koji je spoznao krajobrazne vrijednosti ove doline. Na stazi su postavljene poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno – povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi.

Nakon obilaska poučne staze slobodno vrijeme za individualne programe (ručak u planinarskom domu, šetnja uz jezero) oko 18:00 sati kada je predviđen polazak prema Zagrebu. Uz kraće odmore tijekom povratka dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.