Prilika za sve ljubitelje oldtimera! Ulaznica za izložbu iznimnih primjeraka oldtimera i njihove povijesti u Muzeju Ferdinand Budicki u Westgate Shopping Cityju za samo 19 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite izuzetnu zbirku oldtime automobila, motora i bicikala na jednom mjestu! Kupon se može iskoristiti 15.04.2019.!

Muzej automobila Ferdinand Budicki ima izuzetnu važnost za grad Zagreb jer osim svojih osnovnih izložaka - starodobnih automobila, motora i bicikala - u prostoru održava i mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije koje su povezane sa predstavljanjem, učenjem i promoviranjem automobilističke kulture u Hrvatskoj duge 115 godina!

Ferdinand Budicki (Zagreb, 1871. - 1951.) bio je hrvatski pionir automobilističkog, motociklističkog i biciklističkog sporta te jedan od suosnivača prvog Hrvatskog automobilskog kluba davne 1906.!

Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija od kojih veliki broj do sada nisu viđene i koje se ne nalaze u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Prikupljeno je i nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. – 1990. na temu automobilizma u Hrvatskoj.

Kulturni identitet Hrvatske na početku prošlog stoljeća kroz automobilističku kulturu prezentiranu u Muzeju predstavlja turističku atrakciju i pruža novi pogled na grad koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva i svih društvenih tokova koji su proizašli iz novog poretka.

Muzej Ferdinand Budicki postaje centralno mjesto okupljanja i druženja hrvatskih klubova starododobnih automobila i motora.

Jedan od glavnih ciljeva je osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj, koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu. 

Konačni cilj Muzeja je revitalizacija premalo poznatog dijela naše gradske i nacionalne povijesti te davanje uvida u prvo pionirsko razdoblje začetaka automobilizma na ovim prostorima.