U 1-dnevnom izletu Autoturist Parka upoznajte najveći koruški ZOO park i dvorac Rosegg, ljetovalište Velden i vidikovac Pyarmidenkogel s prijevozom iz Zagreba 04.05. za samo 199 kn/osobi!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite prekrasan dan u Austriji uz aranžman Autoturist Parka! Očekuje Vas razgled ZOO parka i dvorca Rosegg, mondenog ljetovališta Veldena i plovidba Vrbskim jezerom te uspon do veličanstvenog vidikovca Pyramidenkogel! Polazak u subotu 04.05.2019. u 6:30 h iz Zagreba.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza te dalje kroz Sloveniju i Austriju do Koruške. 

Dolazak u mjesto Rosegg u kojemu se nalazi najveći koruški ZOO park sa 400-ak životinja od kojih se neke, poput jelena, srna i koza, slobodno šeću velikim parkom te ih posjetitelji mogu i hraniti. ZOO park se zapravo nalazi u sklopu kompleksa dvorca Rosegg kojeg je u 18. stoljeću dao sagraditi princ Orsini – Rosenberg za svoju ljubavnicu Madame Lucreziu. Između dvorca i ZOO parka nalazi se labirint dužine 1km i površine 2400m te sa 3000 šišanih grmova živice. U sredini labirinta nalazi se kula koja služi kao orijentir. Slobodno vrijeme za razgled zoo parka, šetnju, istraživanje labirinta ili opuštanje uz kavicu u kafiću dvorca. 

U dogovoreno vrijeme slijedi odlazak do VELDENA, prekrasnog mondenog ljetovališta na Vrbskom jezeru. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju uz jezero, ručak… 

Okupljanje grupe te zajednički odlazak na brod. Uživanje u jednosatnoj vožnji po najtoplijem i najvećem koruškom jezeru uz prekrasne vizure romantičnih vila 19. stoljeća sagrađenih na obali jezera. Dolazak u mjesto Maria Wörth iz kojeg nastavljamo autobusom prema veličanstvenom vidikovcu PYRAMIDENKOGEL, visine 104 metara. Do samog vrha dolazi se liftom (ukoliko nije u remontu) ili stubištem, a kroz središnji dio vidikovca ugrađen je vijugavi tobogan s kojim se možete spustiti s vrha platforme do podnožja Pyramidenkogela! Slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac i uživanje u prekrasnom pogledu na koruška jezera i okolne Alpe. 

Povratak prema Zagrebu oko 18:30 sati. Uz kraću pauzu tijekom povratka, dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.