Vrijeme je za planinarenje! Priuštite si nevjerojatan doživljaj Velebita u jednodnevnom izletu s Autoturist Parkom na Premužićevu stazu i Rožanske kukove 05.05. za samo 169 kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

S autobusnim prijevozom iz Zagreba zaputite se u prostranstva Velebita koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnima! Prošećite najpoznatijom planinarskom stazom - Premužićevom stazom - i udahnite svjež zrak s pogledom na Rožanske kukove! Polazak autobusa iz Zagreba u nedjelju 05.05.2019. u 7 sati.

Premužićeva staza, sagrađena 30-ih godina prošlog stoljeća, nazvana je po svom osnivaču i graditelju Anti Premužiću, šumarskom inženjeru i poznatom graditelju velebitskih puteva. Njezinom izgradnjom omogućen je pristup najnepristupačnijim, ali i najljepšim velebitskim predjelima, dotad poznatim samo malobrojnim iskusnim planinarima…. 

Rožanski kukovi jedinstven su splet stjenovitih kukova, fantastično carstvo krša, a prolazak Premužićevom stazom kroz Rožanske kukove predstavlja najljepši planinarski doživljaj u Hrvatskoj!

Za obilazak Premužićeve staze preporučamo čvrstu obuću i udobnu za hodanje po neravnim terenima, ponijeti štapove za hodanje, hranu u torbi, dovoljno tekućine, šešir za zaštitu od sunca te slojevitu odjeću.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 7:00 sati s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru Otočca te dalje prema Krasnom i Zavižanu. 

Po dolasku na Zavižan slijedi šetnja vrlo popularnom dionicom Premužićeve staze, i to od Zavižana (prolazimo pored botaničkog vrta) do Rossijeve kolibe. Imat ćemo priliku uživati u prekrasnom pogledu na more i otoke Kvarnerskog zaljeva te na vrhove Sjevernog i Srednjeg Velebita. 

Nakon cca 2 i pol sata hodanja dolazimo do Rossijeve kolibe, planinarskog skloništa s krasnim vidikom na otok Rab, a nazvano po strastvenom planinaru i istraživaču velebitske flore Ljudevitu Rossiju. Iza Rossijeve kolibe započinje najupečatljiviji dio staze koji se probija kroz samo središte veličanstvenih Rožanskih kukova. Uživanje u ovom originalnom stjenovitom prostranstvu koje se sastoji od 50-ak kamenitih vrhova preko 1600 metara raspoređenih neobičnom
igrom prirode! 

Nakon odmora i osvježenja povratak prema Zavižanu. Slobodno vrijeme do polaska prema Zagrebu, a preporučamo okrijepu u PD Zavižan, šetnju botaničkim vrtom ili uspon na vrh Kosa. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:00 sati. Mogućnost kraćeg zaustavljanja u Krasnom u trgovini sirane “Runolist” za kupovinu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima. 

Obavezna doplata u Agenciji Autoturist Park: ulaznica za NP Velebit + obilazak Premužićeve staze od Zavižana do Rossijeve kolibe i natrag – 45 kn po osobi (grupna cijena za sve kategorije putnika); 40 kn za planinare (uz obavezno predočenje planinarske iskaznice).