Doživite šarm prijestolnica Skandinavije: Helsinkija i Stockholma uz let iz Zagreba i Integral Zagreb na 5 dana/4 noćenja s doručkom, razglede prema programu...3449kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati! Kupon vrijedi isključivo za termine od 01.08. do 05.08. ili od 22.08. do 26.08.2019.!

HELSINKI I STOCKHOLM

5 dana zrakoplovom iz Zagreba

Dopustite da vas dotakne šarm Skandinavskih prijestolnica:Helsinkija, magičnog “Bijelog grada sjevera“ okruženog morem i Stockholma koji leži na otocima međusobno povezanih mostovima zbog čega ga nazivaju “Venecijom Sjevera“ 

Datum putovanja: 1.-5.8., 22.-26.8.2019.

1. dan ZAGREB - HELSINKI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 8:10 sati, s dolaskom u Helsinki u 11:45 sati. Po dolasku u Helsinki, odlazak na panoramski i pješački razgled dragulja Finske: Trg Senata, zgrada Parlamenta, koncertna dvorana Finlandija, spomenik Jeanu Sibeliusu, Temppeliaukion Kirkko ili “Crkva u stijeni“, tržnica Kauppatori, šetalište Esplanadi. Transfer autobusom do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Noćenje.


2. dan HELSINKI - STOCKHOLM

Doručak. Predlažemo izlet na otok Suomenlinna (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): simbol finske povijesti koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ova utvrda zvjezdastog oblika, izgrađena u 18. stoljeću služila je Finskoj za obranu od Rusa. Danas je to jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Finskoj. Sama utvrda i danas je dom oko 800 stanovnika koji žive u tipičnim skandinavskim kućama okruženim kilometarskim zidinama. Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju predlažemo odlazak do Design Districta sa više od 200 butika, ateljea, muzeja, galerija i kafića ili posjet nekom od muzeja: Ateneum, Kiasma, Muzej Dizajna ili Prirodoslovni muzej. Odlazak do luke i ukrcaj na brod. Na brodu se nalaze restorani, barovi i  trgovine u kojima se može uživati. Noćenje na brodu.

 
3. dan STOCKHOLM

Doručak na brodu. Po dolasku u glavni grad Švedske, slijedi panoramski i pješački obilazak gradskih znamenitosti: Stadshuset-gradska vijećnica, kraljevska Opera, Kungsträdgården-Kraljev vrt. Odlazak javnim gradskim prijevozom do jednog od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradskih središta u Europi: Gamla Stana. Ovaj epicentar grada, prepun atrakcija, znamenitosti, kafića i restorana. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Europi. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje ovog dijela grada. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan STOCKHOLM

Doručak. Odlazak do otoka Djurgarden:  svojevrsni dnevni boravak stanovnika Stockholma, gdje u bujnom zelenilu vole provoditi slobodno vrijeme i družiti se. Otok je u prošlosti bio zabavni park kraljevske obitelji. Danas se na otoku nalazi zabavni park Gröna Lund: u kojem je oko 30 atrakcija, poznati muzej ABBA, Vasa muzej u kojem se nalazi kraljevski brod koji je ponos švedske mornarice, Skansen muzej na otvorenom koji prikazuje kako su šveđani živjeli u prošlosti (ovdje se nalazi i zološki vrt sa Nordijskim životinjama kao što su vukovi, losovi, vidre i sl.). Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje otoka. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan STOCKHOLM - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do Ericsson Globea, najveće okrugle zgrade u svijetu. Zgrada je visoka 130 metara i s nje se pruža pogled na Stockholm. U poslijepodnevnim satima, povratak u hotel i transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polazak aviona u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati.