Uz Integral Zagreb, posjetite Helsinki i estonsku prijestolnicu Tallin letom iz Zagreba na 4 dana/3 noćenja s doručkom uz razglede, pratitelja putovanja...od 3039 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati! Kupon vrijedi isključivo za termine od 20.06. do 23.06. ili od 22.08. do 25.08.2019.!

Korisne informacije Finska:

Glavni grad: Helsinki
Vremenska
 zona (Helsinki): GMT + 2 sata, +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: euro
Službeni jezici: finski, švedski
Klima za Helsinki: prosječna temperatura od lipnja do kolovoza je oko 19-22 °C, a u listopadu oko 5-11 °C

Korisne informacije Estonija: 
Glavni grad: Tallin
Vremenska zona (Tallin): GMT +02:00, +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: euro
Službeni jezik: estonski
Klima za Tallin: prosječna dnevna temperatura u lipnju je oko 15°C, a u kolovozu 17°C

HELSINKI I TALLIN - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Posjetite Helsinki, moderan europski grad poznat po dizajnu i visokoj tehnologiji, a onda doplovite do Tallina, estonske prijestolnice, grada bogate kulturne baštine, bajkovitih trgova i ulica. Iako pod skandinavskim i ruskim utjecajem, ovaj grad je zadržao svoju osobnost i svoj šarm.

Datum putovanja: 20.-23.6., 22.-25.8.2019.

1. dan ZAGREB – HELSINKI - TALLIN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 8:10 sati, s dolaskom u Helsinki u 11:45 sati. Po dolasku u Helsinki, odlazak  razgled dragulja Finske: Trg Senata, zgrada Parlamenta, koncertna dvorana Finlandija, spomenik Jeanu Sibeliusu, Temppeliaukion Kirkko ili “Crkva u stijeni“, tržnica Kauppatori, šetalište Esplanadi. Odlazak do luke i ukrcaj na brod. Na brodu se nalaze restorani, barovi i  trgovine u kojima se može uživati. Noćenje na brodu.

 
2. dan TALLIN
Doručak. Iskrcaj s broda te odlazak na razgled Tallina. Stari grad Tallin jedan je od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova na svijetu stoga je uvršten na UNESCO - ovu listu svjetske baštine. Samo šetnja kamenim, uskim i nadvođenim ulicama vratit će vas u davna vremena srednjeg vijeka. Skrivena dvorišta, zgrade i crkve dragulj su ovog grada na Baltiku. Pogled na stari grad naljepši je s Toompeea, uzvišenja ponad grada gdje se nalazi istoimeni dvorac koji je danas sjedište Estonskog parlamenta. Pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, Toomkirk - najstarija estonska crkva iz 13. stoljeća. Nakon razgleda grada, ostatak dana je slobodan za vlastite aranžmane. Predlažemo posjet predivnm Kadriorg parku u kojem se nalazi impozantna palača koja je napravljena kao ljetnikovac za rusko plemstvo, a danas je muzej Umjetnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 
3. dan TALLIN - HELSINKI
Doručak. Odlazak do luke i ukrcaj na brod prema Helsinkiju. Po dolasku u Helsinki predlažemo izlet na otok Suomenlinna (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): simbol finske povijesti koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ova utvrda zvjezdastog oblika, izgrađena u 18. stoljeću služila je Finskoj za obranu od Rusa. Danas je to jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Finskoj. Sama utvrda i danas je dom oko 800 stanovnika koji žive u tipičnim skandinavskim kućama okruženim kilometarskim zidinama. Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju predlažemo odlazak do Design Districta sa više od 200 butika, ateljea, muzeja, galerija i kafića ili posjet nekom od muzeja: Ateneum, Kiasma, Muzej Dizajna ili Prirodoslovni muzej.
Noćenje.


4. dan HELSINKI - ZAGREB
Doručak. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polazak aviona u 12:25 sati. Dolazak u Zagreb u 14:05 sati.