Kamo za vikend? Autoturist Park vodi Vas na 1-dnevni izlet u prirodne ljepote NP Risnjaka i Lokvi te razgled Opatije s autobusnim prijevozom iz Zagreba u nedjelju 12.05.2019. za samo 139 kn/osobi!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte prirodne ljepote Nacionalnog parka Risnjak i jedne od najljepših hrvatskih špilja u Lokvama, a nakon toga kulturno bogatstvo Opatije bajne! Polazak autobusa u 8:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu, 12.05.2019.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 8:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru Karlovca te dalje kroz Gorski kotar prema Delnicama i Crnom Lugu. Dolazak u NP RISNJAK. Susret sa stručnim vodičem parka (rendžerom) te nakon nekoliko uvodnih riječi o parku slijedi obilazak poučne staze Leska kroz koju ćemo upoznati sva bogatstva flore i faune. Poučna staza Leska je jedan od prvih objekata takve vrste u Hrvatskoj. Otvorena je 1993. godine te je od tada doživjela dvije obnove. Projektirana je i izvedena tako da je svakom posjetitelju omogućeno da je samostalno prijeđe. 

Niz od 23 informacijskih tabli, okupljenih na svega 4,2 km dužine kružne staze, prava su prilika za upoznavanje prirodnog i kulturnog nasljeđa ovog nacionalnog parka. Nakon razgleda poučne staze, slobodno vrijeme za odmor i okrijepu u restoranu nacionalnog parka. 

Obilazak PS Leska traje cca 1,5 sati – kružna pješačka ruta. Preporučamo odjeću i obuću koja je prilagođena boravku u prirodi i hodanju po prirodnim stazama!

U dogovoreno vrijeme odlazak prema lokvarskom kraju. Dolazak u mjesto LOKVE. Preporučamo razgled špilje Lokvarka, jedne od najljepših špilji hrvatskog krša. Špilja je otkrivena savim slučajno početkom 20. stoljeća. Ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela špilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar špilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva Celzijusa. 

Nakon razgleda špilje nastavak putovanja u smjeru Kvarnera. Dolazak u OPATIJU. Slobodno vrijeme za šetnju, upijanje morskog zraka, kasni ručak…. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:30 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

OBAVEZNA DOPLATA U AGENCIJI:
ulaznica za NP Risnjak s razgledom PS Leska u pratnji stručnog vodiča – 55 kn odrasli, 35 kn djeca od 7 godina, studenti i umirovljenici te članovi 
           HPD; 
ulaznica za špilju Lokvarka – 35 kn