Prisjetite se davne povijesti u 1-dnevnom izletu u Mađarsku - Pečuh i Siget! Razgledi, turistički pratitelj i prijevoz autobusom iz Zagreba u subotu 01.06.19. uključeni u cijenu, za samo 209 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite razglede predivnih mađarskih gradova koji odišu bogatom povijesti i kulturom! Polazak autobusa u subotu 01.06.2019. u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u smjeru Virovitice, graničnog prijelaza Terezino polje te dalje prema Mađarskoj.

Dolazak u Siget. Posjet sigetskoj utvrdi pred kojom je poginuo Nikola Šubić Zrinski "stup i štit hrvatski, grada sigetskog glavar i prvi strah turski vijeka svog". Danas se slavi kao najveći hrvatski vojni junak kojeg, osim nas Hrvata, i Mađari smatraju svojim nacionalnim junakom. 

Obavezna nadoplata: ulaznica za Sigetsku utvrdu – grupna cijena: 1.450 fointi za odrasle (min 15 osoba), 1.250 forinti za djecu, studente i umirovljenike (preporučamo unaprijed pripremiti mađarske forinte)!

Nakon razgleda utvrde polazak prema Pečuhu. Po dolasku razgled grada: katedrala, župna crkva, džamija, kazalište... Mogućnost odlaska (pješke) do kulturne četvrti Zsolnay – prostranog kompleksa brojnih kulturnih institucija koji je nazvan po poznatoj mađarskoj manufakturi porculana. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ručak. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:00 sati. Uz usputno kraće zaustavljanje u povratku dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima