Vrijeme je za planinarenje! Priuštite si nevjerojatan doživljaj PP Velebita u jednodnevnom izletu s Autoturist Parkom na stazu Terezijanu i u špilju Samograd 02.06. za samo 169 kn/osobi!

24 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Poučna staza Terezijana je jedan od najzanimljivijih dijelova PP Velebit, a nalazi se na popisu kulturne baštine Republike Hrvatske. Polazak autobusa u nedjelju 02.06.2019. u 7:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

Poučna staza Terezijana obuhvaća dio istoimene austrougarske ceste, a svakom posjetitelju pruža upoznavanje sa životinjskim i biljnim svijetom Velebita, sa ljepotama krških fenomena te kulturnom i graditeljskom baštinom ovog kraja, kao i same Terezijanske ceste.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 7:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u pravcu Like. Dolazak u Gospić gdje se nalazi upravna zgrada PP Velebit. Susret sa stručnim vodiče. Odlazak autobusom prema ishodišnoj točki za obilazak poučne staze Terezijana.

Riječ je o pješačkoj turi koja traje oko 2 sata, a obuhvaća dolazak do Oštarijskog ždrila nakon čega slijedi lagani uspon na vrh Debelu kosu. Uspon nije zahtjevan te ga mogu savladati i osobe slabije kondicije.

Na vrhu se pružaju prekrasni vidici na Jadransko more i otok Pag s jedne, te dolinu Baških Oštarija s druge strane. Slijedi kraća šetnja hrptom Debele kose i dolazak do Kubusa, prijevoja Oštarijskih vrata. 

Povratak u Baške Oštarije. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje u obližnjem hostelu. Preporučamo i šetnju do obližnje sirane gdje se mogu kupiti domaći proizvodi od sira i mlijeka. 

Nadoplata: obilazak poučne staze Terezijana u PP Velebit sa stručnim vodstvom 30 kn/osobi (grupna cijena), ulaznica za špilju Samograd s razgledom 50 kn odrasli, 35 kn djeca 6-18 god., besplatno djeca do 5 god.

U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja u smjeru Perušića. Dolazak u PEĆINSKI PARK GRABOVAČA, jedini takav park u Hrvatskoj. Na Grabovači se nalazi neprocjenjivo bogatstvo podzemnih krških oblika te čak 1/4 od ukupnog broja zaštićenih speleoloških objekata u Hrvatskoj. Po dolasku u pećinski park, slijedi posjet špilji SAMOGRAD, jedinoj turističkoj špilji na području parka. Špilja se nalazi na brdu Grabovača, cca 800 metara od ulaza u park te je do samog ulaza u špilju potrebno savladati umjereno tešku uzbrdicu, olakšanu drveno-kamenim stepenicama. Obilazak špilje u pratnji stručnog vodiča (cca 1 sat). Nakon razgleda polazak prema Zagrebu. 

Uz kraću pauzu u povratku dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.