PodržimoNaše

Ograničen je broj kupona, stoga izaberite svoj tretman u Poliklinici Ribnjak - PRP metoda za lifting i pomlađivanje lica za samo 599 kn ili vrata i dekoltea za samo 899 kn!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Rezultati odmah nakon tretmana! Koža poprimi drugi izgled i kvalitetu i rezultati su svakim danom sve bolji. Kupon se može iskoristiti do 15.06.2019.!


Liječenje s vlastitom krvi je poznata stara metoda koja se koristila za liječenje teških oblika urtikarije bolesti praćene s plikovima koji jako svrbe. Zadnjih 10-ak godina sve se više koristi tekući dio krvi bez stanica zvan plazma u kirurgiji radi bržeg i boljeg zacijeljivanja nakon operacija ili kod rana koje teže cijele.

U plazmi se nalaze faktori rasta koji imaju brojne poželjne efekte na kožu. Faktore rasta luče trombociti stanice odgovorne za zgrušavanje krvi. U sportu radi boljeg i bržeg zacjeljivanja rana te ozljeda sve se česte koristi PRP metoda. Nije trebalo dugo vremena da PRP metoda nađe primjenu kod estetskokorektivnih zahvata. Zadnjih par godina nastaje pravi boom u svijetu estetike gdje se PRP metoda koristi u brojne svrhe.

Za što se koristi PRP metoda?
Za pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka, poboljšanje izgleda i kvalitete kože, smanjivanje bora, ožiljaka, pora, smanjivanje strija, korekcija podočnjaka, vrećica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka, skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana, smanjivanje celulita, rast kose, sportske ozljede i za brojne druge indikacije...

Kako djeluje PRP metoda?

Glavni princip djelovanja su faktori rasta koji imaju brojna djelovanja od pomlađivanja do regeneracije kože. Cilj je djelovati na prirodne mehanizme zacjeljivanja da se potaknu te u znatno kraćem roku završe proces zacjeljivanja na bolji način. Tako se u kirurgiji ova metoda počela prvo koristiti da rane brže i bolje cijele. Ključni je razvoj novog kolagena i utjecaj faktora rasta na kožu. Faktori rasta privlače druge molekule posebno proteine koji dodatno potiču proces cijeljenja, pomlađivanja i razvoja novog kolagena. Na taj način nastaje lančana reakcija koja se sama po sebi pojačava jer su potaknuti prirodni procesi obnove kože. Bit metode je da se koriste vlastite snage i mehanizmi za obnovu kože tako da je metoda 100% prirodna. Organizam se može sam izliječiti ili oporaviti ako mu dajemo ono što mu je potrebno a PRP metoda upravo to daje. Firma My cells je jedina koja pored faktora rasta izdvaja matične stanice iz krvi koje su budućnost medicine i pomlađivanja. PRP metoda predstavlja i primjenjuje najnovija te najbolja današnja dostignuća medicine zbog matičnih stanica. Ne može se istaknuti važnost i uloga matičnih stanica koliko su važne jer se mogu pretvoriti u bilo koje tkivo ovisno gdje se stave, u ovom slučaju radi se o kolagenu. Ono što čini nevjerojatnim PRP metodu je što odjednom ima tolika brojna djelovanja : popravljanje teksture te kvaliteta i izgleda kože do smanjivanja pora, bora, ožiljaka, podočnjaka... Pošto se koristi Vaša krv nema nikakvog rizika te je metoda 100% sigurna.


Kako izgleda tretman?

Potrebno je izvaditi krv što nimalo ne boli jer se koriste najmanje igle. Nakon toga krv se stavlja u epruete gdje se priprema i nakon toga stavi u centrifugu. Cilj je da se izdvoji tekući dio krvi plazma od staničnog dijela krvi. Plazma se potom izdvaja i stavlja u injekcije. Nakon toga možemo početi s pripremom. Koriste se najmanje igle te ubodi nisu bolni niti neugodni. Plazma se ubrizgava u kožu površno za smanjiti bore, popraviti teksturu tj. kvalitetu i izgled kože. Dubokim ubrizgavanjem smanjujemo dublje bore, ožiljke, strije i nadoknađujemo volumen. Oko pojedinih mjesta najčešće usne, nadusnice i brade daje se anestetik i tako najmanja nelagoda uklanja. Cilj je po što većoj površini ubrizgati PRP površno a na nekim mjestima duboko kao punjač ovisno o efektu koji želimo postići. Druga mogućnost primjene je da se dermarolerom tj. valjkom koji na površini ima sitne iglice urade mala oštećenja kože po kojima se nanosi plazma i potiče njen prodor u kožu.

Da li postoje neke komplikacije? Ne, možete nakon tretmana biti malo natečeni na licu uz koju manju modricu što i ne mora biti uvijek ovisno o volumenu koji smo upotrijebili. Kod tretmana lica se savjetuje kod prvog tretmana uzeti jedan dan za oporavak. Za tretmane na tijelu nije potreban oporavak.

 Prednosti PRP metode u odnosu na ostale metode i tretmane:
- koristiti se vlastiti prirodni materijal te nema mogućnosti infekcije niti nuspojav
- tretman koji odjednom rješava najviše estetskokorektivnih problema npr. na licu osim pomlađivanja možete smanjiti bore, podočnjake, ožiljke, proširene pore, povećati usne...
- višak volumena plazme možete upotrijebiti na vratu, šakama ili dekolteu za pomlađivanje te odjednom tretirate više područja.


U plazmi se nalaze faktori rasta koji imaju brojne poželjne efekte na kožu. Faktore rasta luče trombociti stanice odgovorne za zgrušavanje krvi. U sportu radi boljeg i bržeg zacjeljivanja rana te ozljeda sve se česte koristi PRP metoda. Nije trebalo dugo vremena da PRP metoda nađe primjenu kod estetskokorektivnih zahvata. Zadnjih par godina nastaje pravi boom u svijetu estetike gdje se PRP metoda koristi u brojne svrhe.


Koliko je potrebno tretmana i koliko traju rezultati? 

Ovisno o indikaciji treba 1-3 tretmana te isto tako rezultati mogu trajati do 18 mjeseci. Nakon toga se savjetuje povremeno 1 tretman održavanja godišnje. 


Koliki je razmak između tretmana? 

Razmak je između 2-4 tjedna.