Obavite preglede na jednom mjestu u jednom danu uz maksimalnu brzinu, individualan pristup, vrhunske stručnjake i opremu! Kupon vrijedi do 30.06.2019.

OBAVEZNO nakon kupnje i primitka kupona javiti se putem broja telefona 01 5811 588 ili e-maila narucivanje@vaspregled.hr radi rezervacije termina!

Pregledi ultrazvuka obavljaju ponedjeljkom od 16 do 18 sati.

Vaš Pregled je zdravstvena ustanova za medicinu rada i sporta. Obavite sve vaše preglede na jednom mjestu u jednom danu uz maksimalnu brzinu, individualan pristup, vrhunske stručnjake i opremu.

UZV je široko dostupna metoda, jednostavna za korištenje i znatno jeftinija od ostalih metoda 
 
Ultrazvučni pregled, sonografija ili ehosonografija koristi malu ultrazvučnu sondu i gel kako bi tijelo pacijenta izložili  visoko frekventnim valovima zvuka. Ultrazvuk je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a stvara slike unutrašnjosti tijela koristeći valove zvuka. Ultrazvučni pregled NE KORISTI ionizirajuće zračenje (kao röntgenske zrake). Kako se ultrazvučne slike stvaraju u realnom vremenu, ultrazvukom je moguće prikazati i strukturu i gibanje unutarnjih organa, kao i protok krvi u krvnim žilama.

Većina UZV pregleda je bezbolna, brza i ne zahtijeva posebnu suradnju pacijenta

Ako se pregled obavlja iznad mjesta koje je bolno osjetljivo, možete osjetiti kratkotrajnu neugodnost

Nakon pregleda moći ćete nesmetano obavljati sve svoje uobičajene aktivnosti

Većina UZV pretraga su neinvazivne (bez upotrebe igle ili injekcija) i bezbolne su

UZV je široko dostupna metoda, jednostavna za korištenje i znatno jeftinija od ostalih metoda oslikavanja tijela, ne koristi ionizirajuće zračenje, pokazuje mekotkivne strukture koje ne vidimo na rtg. snimci; obzirom da UZV nema štetnog djelovanja, pregled se može ponavljati onoliko često koliko je to potrebno.

UZV daje sliku u stvarnom vremenu pa prikazuje kretnje organa i pogodna je metoda za intervencijske zahvate (punkcije, injeciranje ljekova i dr.).

Moderni UZV uređaji imaju visoku rezoluciju i gotovo da pokazuju mikroskopsku strukturu tkiva.

Pomoću UZV-a doktor može vidjeti i pregledati vašu trbušnu šupljinu i njene organe  te utvrditi njihovo stanje. Pregledom se utvrđuje veličina i izgled organa te da li postoje promjene u smislu cista, kamenaca ili tumorskih promjena.