PodržimoNaše

Ulaznice su rangirane u 3 kategorije: 1. kategorija obuhvaća VIP tribinu (najbolja mjesta na startu), poklon paket pri dolasku (program utrke, sponzorski pokloni,majica), piće dobrodošlice u VIP dvorani, ulaz u Paddock (bokseve vozača) do 17 h na dan utrke, afterparty u VIP dvorani sa švedskim stolom i neograničenim pićem. 2. kategorija: ulaz na crvenu tribinu, iza startne linije, u sklopu glavne tribine. 3. kategorija: uključuje ulaz za sivu tribinu kod prvog zavoja ispred starta

Utrka se održava 28.7.2012.

Speedway Grand Prix je serija svjetskog prvenstva u motociklizmu koje se održava u osam zemalja svijeta, od kojih je jedna i Hrvatska. U subotu, 28. srpnja u večernjim satima ( otvorenje stadiona u 16.00 h )na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu počinje utrka za nagradu Hrvatske u kojoj će nastupiti vozači iz devet zemalja, a našu zastavu predstavlja Jurica Pavlic – najbolji hrvatski vozač, dvostruki europski prvak.

Speedway je jedan od najuzbudljivijih motociklističkih sportova. Najjednostavniji sport što se tiče bodovanja vozača. Utrka se sastoji od 20 vožnji u kojoj se natječe po 4 vozača. Voze se 4 kruga, a pobjednik je onaj koji prvi prođe kroz cilj te dobiva 3 boda. Drugoplasirani dobiva 2 boda, trećeplasirani 1 bod, a zadnji vozač 0 bodova. Sve se odvija na stazi ovalnog oblika duljine do 400 metara na podlozi od drobljenog kamena. Na svijetu ne postoje dvije iste speedway staze - što pridonosi atraktivnosti ovog sporta. Motori su vrlo specifični - pogonsko gorivo je metanol. Nemaju kočnice, brzine, već samo kvačilo i gas. Postoje klase od 500, 250, 125 i 80 ccm. Najviši rang natjecanja je GRAND PRIX u kojem nastupa 16 vozača. 10 utrka Grand prix serije daje svjetskog speedway prvaka.

Od ove godine u speedway ulazi generalni sponzor «Monster» koji svojom veličinom daje posebno značenje brandu Speedway Grand Prix, te sa sobom vodi dodatne efekte i manifestacije – Monster djevojke, promocije, koncerte, koji će se održati u programu utrke. Hrvatski Grand Prix održava se na speedway stadionu Milenium, smještenom u Međimurju, sat vremena sjeverozapadno od Zagreba, kod granice sa Mađarskom. Stadion ima kapacitet od 6.500 gledatelja, 3000 parkirnih mjesta, VIP dvoranu za 300 gostiju te vrhunske uvjete za vozače i publiku.