Prošetajte duž Miljacke, istražite Baščaršiju u jedinstvenom Sarajevu! 3 dana/2 noćenja s doručkom (švedski stol) u hotelu „Aziza“ za 2 osobe uz piće dobrodošlice za samo 799 kn!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Iskoristi super uštedu od 50%, počasti sebe i dragu osobu i istraži Sarajevo, doživi novo kulturalno iskustvo, prošeći Baščaršijom i okusi poznate ćevape! Kupon vrijedi do 30.06.2019.!

Hotel „Aziza“ se nalazi u srcu starog grada, Baščaršije. Smješten poviše Kovača, kod Vratničke kapije, nudi panoramski pogled na staru čaršiju, a djelomično i grad.

Hotel je smješten između dvije gradske znamenitosti. Preko puta samog ulaza je Muzej „Alije Izetbegovića“, prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine, a iza Hotela Saburina kuća, jedan od rijetkih sačuvanih objekata stambene arhitekture iz osmanskog perioda u Sarajevu. Stara zanatska jezgra grada, Baščaršija, najposjećeniji i za turiste najzanimljiviji dio grada, nalazi se na pet minuta hoda od Hotela.

Zgrada povijesne sarajevske Vijećnice, u kojoj je prije rata bila smještena Nacionalna i sveučilišna biblioteka, te brojni muzeji i mnogi sakralni objekti nalaze se nedaleko od Hotela.

Što posjetiti u Sarajevu? 

Baščaršija - stari dio Sarajeva, koji je u osmansko doba bio žila-kucavica grada i epicentar gotovo svih bitnijih društvenih događanja. 

Istok i Zapad - postoji jedinstveno mjesto u Sarajevu -  linija gdje se sudaraju, dodiruju i spajaju Istok i Zapad. Ne samo kao strane svijeta, već i kao civilizacije. 

Rijeka Miljacka - protječe sredinom Sarajeva, dijeleći grad na dvije polovine - južnu i sjevernu. Obale Miljacke povezane su mostovima od kojih svaki ima za ispričati jedinstvenu priču.

Zanimljivu priču o Hotelu Aziza pročitajte ovdje.