Ljepote Crne Gore uz četverodnevno putovanje autobusom iz Zagreba u Crnu Goru i 3 noćenja s polupansionom u Villi MonteRio, posjet i razgled Dubrovnika za samo 1189 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 01:00! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum od 20.06. do 23.06.2019. - garantirano!

Ljepote Crne Gore uz posjet Dubrovniku

Četverodnevno putovanje autobusom u Crnu Goru s posjetom Dubrovniku
Crna Gora je još uvijek jedna od skrivenih turističkih destinacija poznata po dobrim ljudima, kvalitetnoj hrani i lijepoj prirodi. Iako zemlja male površine, Crna Gora ima 5 nacionalnih parkova koji su zanimljivi u svako doba godine. Posjetite NP Skadarsko jezero ili neka Vas preuzme crnogorski Olimp - NP Lovćen.


Program putovanja
 
1. dan  ZAGREB – DUBROVNIK – HERCEG NOVI – BUDVA

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 01:00. Slijedi vožnja autobusom u smjeru Dalmacije, uz usputna stajanja. Po dolasku u Dubrovnik, slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: vrata od Pila koja vode u stari dio grada, Onofrijeva česma, Franjevački samostan, Katedrala, Knežev dvor, Stradun, Orlandov stup, gradske zidine. Nastavak vožnje prema Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje ćemo vidjeti župnu crkvu sv. Jeronima i svetište sv. Leoploda u kojem se nalazi njegova relikvija. Nakon razgleda, odlazak do Budve. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan  MINI MONTENEGRO TOUR (CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI)

Doručak. Slobodan dan za osobne programe.
Preporučujemo fakultativni izlet MINI MONTENEGRO TOUR:
Za goste koji žele da upoznaju tradiciju, kulturu, povijest i spektakularne pejzaže Crne Gore, ovaj izlet je prilika koja se ne zaobilazi! Ovo je kružna tura kroz urbane i ruralne predjele Crne Gore, zemlju velikih prirodnih i kulturnih kontrasta, u kojoj se isprepliću istočna i zapadna kultura. Uz priču lokalnog vodiča koji će vam najbolje predstaviti krševitu planinu Lovćen, uspavano selo Njeguši i staru prijestolnicu Crne Gore – Cetinje.

CETINJE

Može vam se učiniti da je Cetinje utonulo u duboki san. Ovaj grad se ustvari samo odmara nakon svoje duge i burne prošlosti. Priča o Cetinju vratiT će vas u XV. stoljeće. Kako bi obranio svoj narod od napada Osmanlija i sačuvao pravoslavnu religiju i kulturu, veliki vladar Ivan Crnojević napustio je plodno tlo Skadarskog jezera i našao utočište u podnožju krševitih planina Lovćena.  Izgradivši svoj dvorac i manastir on osniva novo sjedište Crne Gore i crnogorske Mitropolije, grad Cetinje. U centru grada gdje ćemo se zaustaviti imat ćete priliku da vidite ostavštinu slavne dinastije Petrović, koja je vladala preko 200 godina: Biljarda- rezidencija vladike, slavnog pisca i filozofa Petra II Petrovića Njegoša, dvorac kralja Nikole, Cetinjski manastir... Petrovići su se neprestano borili protiv Turaka za nezavisnost svoje domovine, što su i uspjeli krajem 19. stoljeća. Također su uspjeli da privuku brojne europske zemlje da otvore svoja veleposlanstva u ovom malom gradu. Prilikom posjete dvorca kralja Nikole naš vodič će vas upoznati sa životom kraljevske porodice Petrović. Slobodno vrijeme u mirnoj atmosferi Cetinja iskoristite da se osvježite u nekom od kafića.


NP LOVĆEN

U nastavku izleta posjetiti ćemo Nacionalni park „Lovćen“ koji se nalazi na teritoriji cetinjske općine. Ono  što je starim Grcima bio „Olimp“ to je „Lovćen“ za Crnogorce sa svojom visinom od 1.660 metara gdje se najviše izdigao na vrhu Štirovnik i Jezerskom vrhu. Ovaj kraj predstavlja kolijevku crnogorske državnosti i crnogorske dinastije Petrovića, koja potiče iz pitomog lovćenskog sela Njeguši. Najslavniji crnogorski pjesnik i vladika Petar II Petrović - Njegoš sahranjen je na Jezerskom vrhu, jednoj od dvije najviše točke Lovćena. Njegoševa filozofska misao pretočena u njegovu poeziju, poštovanje prema Njegoševoj ličnosti, monumentalnost mauzoleja i pogled koji se sa vrha Lovćena pruža, svakodnevno privlače brojne turiste.

NJEGUŠI

Nakon posjete Njegušima, krivudavi put vodi ka selu Njeguši, takozvanoj smaragdnoj dolini skrivenoj duboko u kršnom terenu Lovćena, kolijevku vladika i vladara iz dinastije Petrović. Ovo selo je također poznato po tipičnoj crnogorskoj nacionalnoj kuhinji. Pozivamo vas da probate poznati Njeguški sir i pršut sa domaćim kruhom, kao i domaće vino ili medovaču. Nakon pauze, u dogovoreno vrijeme krenuti ćemo starim putem koji se vijugavo spušta niz Lovćen od Njeguša do mjesta Radanovići  a koji predstavlja svojevrstan arhitektonski relikt uklesan u stijene poznat kao Lovćenske serpentine, odakle će te moći da uživate u nezaboravnoj panorami bokokotorskog zaljeva.
Očekivani povratak u hotel je u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

3. dan  BAR – VIRPAZAR – SKADARSKO JEZERO

Doručak. Slobodan dan za osobne programe.
Preporučujemo fakultativni izlet BAR – VIRPAZAR – SKADARSKO JEZERO:
Poslije kratke vožnje od hotela, napravit ćemo foto pauzu iznad jedinstvenog poluotoka Sveti Stefan, a zatim nastavljamo vožnju u pravcu jugoistoka. Proći ćemo pored malog grada Petrovca i njegovih plaža. Za oko 45 minuta stižemo u grad Bar.


BAR

Stari Bar je grad koji je nekada imao 3.500 stanovnika, danas se naziva gradom duhova. Imat ćete priliku da obiđete ovo bogato arheološko nalazište, na čijoj obnovi se već godinama radi. Potrebno je samo malo mašte da oživite ovaj grad. Možete vidjeti ostatke mletačkih palača, turskog kupaone i sat-kule, kao i akvadukt, zatim ostatke pravoslavnih i katoličkih crkvi. Okolicu samoga grada krasi dolina obrasla maslinama . Prije nego napustimo Stari Bar, proći ćemo pored stare turske sat-kule. Ovdje je vrijeme stalo, ali eksperti rade na tome da Stari Bar probude iz dubokog sna.


SKADARSKO JEZERO

Nakon razgleda Bara i odmora uz kavu uputit ćemo se prema Virpazaru – mjestu ukrcaja za vožnju Skadarskim jezerom. Skadarsko jezero se nalazi u Zetsko - skadarskoj dolini i površinom koja zavisno od vodostaja varira oko 390 km kvadratnih predstavlja najveće jezero na Balkanu. Dvije trećine jezera pripada Crnoj Gori dok jedna trećina pripada Albaniji. Zbog svog geografskog položaja i povoljne klime, zimi je jedno od najznačajnijih boravišta ptica u Evropi. To je ekološko carstvo, oaza tišine i bliskog kontakta sa netaknutom prirodom gdje boravi oko 280 vrsta ptica što koje dovode ornitologe iz svih krajeva svijeta. Zaštitni znak Nacionalnog parka "Skadarsko jezero" je rijedak primjerak kudravog pelikana čije je ovo jedino stanište na području Europe. Kao značajno stanište vodenih ptica jezero je konvencijom 1996. godine upisano u Svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja.

Na obali jezera na ušću rijeka Crmnice i Orahovštice se nalazi gradić Virpazar-staro urbano jezgro, specifične arhitekture, koji je nekad bio veoma važan privredni i prometni centar dok je danas uglavnom prepoznatljiv kao tranzitna stanica za krstarenja po Skadarskom jezeru i posjetu živopisnim otocima ali i kao prijatno izletište sa svojim autentičnim restoranima gdje ćemo i mi imati ručak… u kojima se služe tradicionalni specijaliteti koji će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelja dobre hrane i „kapljice“.
Očekivani povratak u hotel je u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 
4. dan  KOTOR – PERAST  – GOSPA OD ŠKRPJELA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jedan od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Vožnju prema Perastu, barokni gradić koji se nalazi nedaleko od Kotora. Najljepse građevine ovog grada nastale su u periodu od XVII - XVIII stoljeća. U to vrijeme jača pomorstvo i  kapetani podižu vile koje i danas oduševljavaju svojom ljepotom. 


Obiluje sakralnim spomenicima: crkva Sv. Nikole nastala između i Parohijska crkva. Nakon razgleda crkve i muzeja, polazimo na izlet brodom na otok Gospa od Škrpjela. Na otoku Gospi od Škrpjela pauza za razgledavanje, povratak u Perast. Razgled mjesta i slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na mjesto polaska  očekuje se oko ponoći. uz potrebita zaustavljanja.