Privlačne plaže Paga Vas pozivaju na nezaboravan mediteranski ugođaj! 2 dana/1 noćenje s DORUČKOM ili 3 dana/2 noćenja s POLUPANSIONOM u hotelu Meridijan**** za 2 osobe...od 499 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hotel je samo za odrasle iznad 18 godina! Ponuda se može iskoristiti isključivo do 31.05.19. (sukladno raspoloživosti)!


Hotel MERIDIJAN**** sa svojih 45 udobnih, klimatiziranih, dvokrevetnih soba, vanjskim bazenom i prekrasnom plažom ispred hotela, idealan je za ugodan obiteljski odmor, kako ljeti, tako i u zimskim mjesecima. Uspješno objedinjuje srdačan doček i efikasnu uslugu. 


Hotel MERIDIJAN smješten je u mirnom predjelu grada Paga, a ipak samo par minuta od povijesne jezgre grada. Restorani u gradu nude bogat asortiman gastronomskih specijaliteta, uključujući poznati paški sir i mladu otočnu janjetinu, koji će samo povećati vaš doživljaj ovog veličanstvenog otoka, dobro znanog po zanimljivom mjesečevom krajoliku. Doživljaje upotpunite razgledom stare gradske jezgre, u kojoj ćete naći jedinstven suvenir - ručno šivanu pašku čipku, koja je jedan od simbola grada Paga.


Smješten pokraj stare gradske jezgre grada Paga i samo par metara od prekrasne plaže. Hotel nudi gostima: hotelski parking i podzemnu garažu, 24-satno otvorenu recepciju, sobe za nepušače, restoran, aperitiv bar, mjenjačnicu, bankomat, sobu za sastanke, dizalo, prodaju tiska, najam bicikala, uslugu pranja rublja, uslugu slanja telefaksa i fotokopiranja, sef u svakoj sobi te vanjski bazen. Također nudimo uslugu organizacije jednodnevnih izleta.

Otok Pag
Pašku uvalu obrubljuje 27 km šljunčanih i pješčanih plaža. Pored 4 hotela u gradu suvremeno je opremljen i privatni smještajni kapacitet. 
Pag pruža neobične oblike, divlju egzotiku, pitome oaze, planinarske staze i plitke zaljeve čiji bi obilazak trajao i nekoliko dana. Putovanja sjevernom stranom otoka preporučljiva su samo u ljetnim sezonama, a tada odjednom van vreve i u posebnom svijetu kamena i mora, svakomu tko ima imalo pionirsko-istraživačkog u sebi, mogu biti poseban, nezaboravan doživljaj.

Gastronomija

Paški sir
Posebnost Paškog sira je njegova tvrdoća i slanost, te specifičan miris i okus koje mu daju eterična ulja aromatičnog bilja. Paške ovce se uzgajaju na brdskim površinama koje su zbog čestih bura izložene posolici. Upravo ta posolica, kadulja i smilje daju paškom siru, specifičnu i prepoznatljivu aromu.
Mladi sir se može nabaviti tijekom posljednjih zimskih i prvih proljetnih mjeseci. Zbog velike potražnje stari sir se uglavnom dosta teško nabavlja. Mladi sir znatno je mekši i lakši od zrelog sira. Zreli (stari) sir se može naribati i koristiti kao dodatak jelima . Paški sir ne morate čuvati u hladnjaku već dobro nauljenog i umotanog u platno čuvajte na tamnom i suhom mjestu na kojem ima obilnog strujanja zraka.

Paška janjetina
Paška janjetina (janje težine od 7-10 kg) najbolja je u siječnju, veljači i ožujku, za vrijeme trajanja mužnje ovaca. Njena je specifičnost izrazito mekano i vrlo ukusno meso u kojem svaki gurman može uživati. Najbolja je, pripravljena u pećnici s krumpirima, te na gradelama (roštilju).

Baškotini (tvrdo pecivo)
Baškotini su vrsta tvrdog peciva koji se proizvodi samo u gradu Pagu. Mogu se nabaviti isključivo u benediktinskom samostanu sv. Margarite, u Ulici Jose Felicinovića. Baškotin je vrlo ukusan i mirisan, a tradicija njegove izrade je vrlo duga. Pripada lakšim pecivima. Možete ga jesti samog (grickati), ali najbolji je umočen u bijelu, nešto slađu kavu.