Uz Svijet putovanja na 3 dana upoznajte slikovitu talijansku regiju Toskane i oduševite se kulturom i umjetnošću Firenze! Prijevoz autobusom iz Zagreba, 2 noćenja s doručkom u hotelu...895kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Zagreba u 04:00 sata Autobusni kolodvor Zagreb peroni 502-506! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum: od 24.05. do 26.05.2019. ili od 12.07. do 14.07.2019.!

Toskana s Firenzom, 3 dana autobusom
Padova - Ferrara - Lucca - Pisa - Firenza

Jedna od najatraktivnijih i najslikovitijih talijanskih regija, Toskana, ima što za ponuditi sve većem broju posjetitelja: umjetnost, povijest, kulturu, tradiciju, predivnu prirodu, vinograde, svježu i ukusnu hranu, ručno izrađene umjetnine…

Program putovanja
 
1. dan: ZAGREB, PADOVA – FERRARA – MONTECATINI TERME

Polazak iz Zagreba u 04:00 sata Autobusni kolodvor Zagreb peroni 502-506. Ugodna vožnje uz redovite pauze i odmore tijekom puta. Dolazak u PADOVU, najstariji grad sjeverne Italije s predivnom arhitekturom. Obilazak grada: impozantna BAZILIKA SV. ANTONA PADOVANSKOG i jedno od najposjećenijih kršćanskih svetišta, PRATO DELLA VALLE najveći gradski trg Italije sa 90000 m2; PALAČA DELLA RAGIONE u okviru koje se danas nalazi tržnica, mnoštvo trgovina i kafića, itd. Mogućnost odlaska do poznatog samostana u kojem je živio sv. Leopold Mandić, drugi kanonizirani hrvatski svetac. Slobodno vrijeme. Nastavak puta. Dolazak do FERRARE, pitoresknog toskanskog gradića i obilazak najvažnijih znamenitosti: KATEDRALA SV. JURJA; CASTELLO ESTE; DIJAMANTNA PALAČA s jedinstvenom fasadom kao satkanom od dijamanta, koja i danas čuva neprocjenjive umjetnine. Predlažemo odlazak do tipične talijanske prodavaonice delicija da kušate tradicionalne proizvode Ferrare poznate po dobroj hrani: tortu od makarona, salama da sugo, panpepata (slatki tvrdi kruh). Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan: LUCCA – PISA

Doručak. Odlazak do LUCCE, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Obilazak renesansne gradske jezgre i ZIDINA koje danas čine veličanstveni prsten oko grada. KATEDRALA SV. MARTINA, CRKVA SV. MIHAELA,  PALLAZO i TORANJ GUINIGI, najviši toranj u gradu s nezaboravnom panoramom toskanskog krajolika. Slobodno vrijeme. Predlažemo zajednički izlet u PISU uz doplatu što uključuje i panoramsku vožnju vlakom cca 20 min. PISA će vas oduševiti svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom poviješću. Razgledavanje započinjemo na PIAZZA DEI MIRACOLI trgu na kojem se doista, kako mu samo ime kaže, nalaze čudesne građevine: KOSI TORANJ, simbol Pise i jedna od najposjećenijih znamenitosti Europe, KRSTIONICA, KATEDRALA iz 11 st. duga preko stotinu metara, te monumentalno groblje CAMPOSANTO čiji su zidovi ukrašeni prekrasnim gotičkim freskama. Slobodno vrijeme. Povratak do Lucce i dalje do hotela. Po povratku mogućnost odlaska uspinjačom na Montecatini Alto, odakle se pruža prekrasan pogled, a moguće je otići na degustaciju vina. Za zaljubljenike u talijanske pejzaže i talijanska vina  ostanak je moguć do ponoći, kada se vrača posljednja uspinjača.


3. dan: FIRENZA

Nakon doručka, odjavljujemo se iz hotela i krećemo na upoznavanje glavnog grada Toskane, a za potpuni doživljaj idemo vlakom koji će nam omogućiti panoramsko uživanje u čarobnom krajoliku te značajnu uštedu na vremenu. Za sat vremena već šećemo samom Firenzom, središtem kulture i umjetnosti. Po dolasku idemo u razgled grada s lokalnim vodičem: crkva SANTA MARIA NOVELLA; KAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZO; KATEDRALA čuvena po mnogim poznatim umjetnicima koji su radili na njoj; ZVONIK; PIAZZE SIGNORIA; PALAZZO VECCHIO; GALERIJA UFIZZI, najpoznatija svjetske galerije koja čuva djela Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVE SANTA CROCE i konačno do šećera na kraju, PONTE VECCHIO, svjetski poznatog mosta preko rijeke Arno i jednog od simbola Firenze. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet galeriji Uffizi, memorijalnoj kapeli obitelji Medici ili šetnju skrivenim dijelovima grada; kušajte poznate florentinske tripice, pijuckajte chianti i probajte talijanski gelato. Odlazak vlakom iz gradske vreve i polazak našim autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u večernjim, te u Zagreb u noćnim satima.