Vrijeme je za planinarenje! Autoturist Park vodi Vas na bogati 1-dnevni izlet: NP Sjeverni Velebit, Zavižan, trgovina sirane Runolist i utočište medvjeda Kuterevo, 23.06. ili 11.08. za 169 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Obogatite svoju nedjelju prirodnim ljepotama gorske Hrvatske! Upoznajte i istražite NP Sjeverni Velebit i njegov botanički vrt, provjerite vremensku prognozu na Zavižanu, okusite sirne delicije u trgovini sirane Runolist u Krasnom i pozdravite medvjede u njihovom domu u Kuterevu! Kupon vrijedi za 23.06. ili 11.08.2019.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru Otočca te dalje prema Krasnom. 

Obilazak NP Sjeverni Velebit, koji uklučuje posjet Velebitskom botaničkom vrtu te odlazak do PD Zavižan traje oko 3 sata – pretežno pješačka ruta ne pretjerano zahtjevna. Preporučamo odjeću i obuću koja je prilagođena boravku u prirodi kao i prirodnom okruženju koje se posjećuje. Preporučamo ručak ponijeti sa sobom.

Dolazak u KUĆU VELEBITA, novootvoreni posjetiteljski i informacijski centar NP Sjeverni Velebit. Razgled modernog i vrlo atraktivnog sadržaja u pratnji stručnog vodiča. U Kući Velebita ćemo saznati koliko snježnih dana ima Velebit, kao nastaje snježna pahulja, imat ćemo priliku "gurati" Afriku, ali i čuti zanimljivu priču o klimi, staništima, kulturnoj baštini… ovog našeg najmlađeg nacionalnog parka. 

Nakon kraće pauze za kupovinu suvenira odlazak autobusom do Zavižana. Nastavak pješačkog razgleda nacionalnog parka uz odlazak do Velebitskog botaničkog vrta u kojemu danas raste oko 300 biljnih vrsta, a među kojima su i neke velebitske rijetke vrste, poput velebitske degenije. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju do PD Zavižan, razgled meteorološke stanice ili penjanje na obližnje vrhove Kosu i Vučjak. U dogovoreno vrijeme povratak u Krasno te nastavak putovanja prema Kuterevu. 

Kraće zaustavljanje u trgovini sirane Runolist u Krasnom uz mogućnost kupovine vrsnih ličkih sireva. Po dolasku u Kuterevo posjet Velebitskom utočištu za mlade medvjede. Šetnja utočištem te upoznavanje s njegovom svrhom, ali i njegovim stanovnicima! 

Nakon razgleda polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima. 

Obavezna nadoplata u agenciji: paket ulaznica za NP Sjeverni Velebit, Kuću Velebita, stručno vodstvo u Parku i u Kući Velebita, Velebitsko utočište za mlade medvjede s razgledom - 100 kn/osobi za odrasle, 90 kn za djecu 6-14 god., umirovljenike i planinare (uz predočenje planinarske iskaznice)